Pe tema interviului acordat de "evlaviosul" Basescu pe 31 octombrie postului TV din Calea Victoriei, postul ala cu "sanii" lasati, "ciorapi" plasa si "ruj" intins pe barbie se poate scrie, intr-adevar, un roman fluviu! Sincer, imi pare rau de Radu Moraru! Am avut candva o colaborare placutaa€¦ Sunt convins ca dumnealui nu-i pare rau de mine! Cine ar fi crezut ca un fapt similar se va fi produs in preajma sutanei miruite a noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane? Preafericitul Daniel l-a decorat pe Presedintele Basescu, pe 27 octombrie, dupa ce Basescu il decorase pe el! Adica s-au decorat reciproc! Cam tot asa s-au gratulat reciproc Moraru ­ Basescu la "celebra" televiziune B 1 TV!


Mai mult! Daniel i-a zis, cutremurat de har evanghelic, mireanului blagoslovit cu certificat de marinar si pedigree de presedinte, care nu mai prididea multumind inaltului prelat: "(a€¦) Noi am aflat ca ati facut si ati fost nas la foarte multe botezuri si la multe cununii si dorim ca in continuare sa desfasurati aceasta lucrare misionara". (vezi Rador, TVR 1, 27 octombrie, ora 11:55).


Acuma, daca botezi un copil, intr-o familie crestina, se cheama ca esti misionar? Conform DEX, nu! "Misionar" inseamna: "Persoana (de obicei calugar sau preot) trimisa sa raspandeasca crestinismul in tari cu alta religie dominanta"! Pai, asta face Basescu, din insarcinarea Patriarhului? Acest Traian "Botezatorul" crestineaza? Raspunsul "mucenicului" de la Cotroceni va va ului:


"Preafericirea Voastra, trebuie sa va spun ca am si crestinat. Poate e o poveste... Doar in doua cuvinte, am avut un secund care s-a casatorit cu o turcoaica, cetatean roman, si, dupa cinci ani, sigur ca am si tinut foarte mult la el, cand copilul a ajuns la cinci ani, a venit mama, turcoaica, si m-a rugat sa merg sa crestinez copilul, ca sa se poata duce la mormantul tatalui. M-a impresionat, cred ca a fost cel mai bun lucru pe care l-am facut in viata mea, din punct de vedere al crestinilor!" (vezi Rador, TVR 1, 27 octombrie, ora 11:55).


Vedeti? Presedintele ii aduce pe "pagani" la "dreapta" credinta si produce prozeliti pentru "turma" Pastorului Daniel! Sigur, nu stim daca a sadit credinta "dreapta" in sufletul copilului "pagan" inainte sau dupa ce l-au cadelnitat popii ca presedinte! Oricum se faleste, ca presedinte, cu asta! Exact cum scrie la Legea Cultelor: "Cultele sunt egale in fata legii si a autoritatilor publice. Statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult!".


Pai, ce? Discrimineaza Traian "Botezatorul" vreun cult? Nici vorba? El doar crestineaza copii de turci! A, am uitat? Stiti de ce l-a decorat Daniel? Fiindca: "(a€¦) Domnul Presedinte Traian Basescu, Presedintele Romaniei, ne-a onorat astazi cu prezenta aici si a aratat o pretuire deosebita pentru biserica noastra numind-o, de mai multe ori, biserica nationala (a€¦)". Exact cum zice Legea Cultelor ca este Biserica Ortodoxa, nu-i asa? Sau exact cum zicea Basescu, atunci cand l-a decorat pe Daniel, pe 30 septembrie: "Biserica nationala a statului roman!".


Dragii mei, stiti ce cred/nu cred eu sincer? Eu nu cred ca Daniel era in straiele alea preotesti, atunci cand l-a decorat pe "Botezator". Eu cred ca era obosit si ii tinea locul, sub patrafir, Radu Moraru! Asta ar explica confuzia cu "lucrarea misionara"! Cred ca Radu Moraru se gandea cum o sa converteasca "Botezatorul", la "crestinism", TVR, asa cum convertise B 1 TV! Tiii, mare ti-e gradina, Doamne!