Pe podium au mai fost ING Bank si CA IB SecuritiesFirma belgiana de brokeraj KBC Securities, care activeaza pe piata romaneasca prin intermediul Swiss Capital, se mentine pe prima pozitie in topul firmelor de intermediere luna trecuta, cu tranzactii
Pe podium au mai fost ING Bank si CA IB SecuritiesFirma belgiana de brokeraj KBC Securities, care activeaza pe piata romaneasca prin intermediul Swiss Capital, se mentine pe prima pozitie in topul firmelor de intermediere luna trecuta, cu tranzactii de 339,79 milioane lei (circa 102 milioane euro), potrivit BVB. KBC Securities a intermediat in octombrie 11,61% din valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni si drepturi derulate la BVB si piata Rasdaq, iar rulajul cumulat de la inceputul anului este de 3,44 miliarde de lei, reprezentand 11,02% din piata, conform datelor publicate de BVB. Divizia de brokeraj a ING Bank Romania se afla pe pozitia secunda, cu un rulaj de 329,38 milioane lei, reprezentand o cota de piata de 11,25%, in timp ce valoarea tranzactiilor de la inceputul anului s-a ridicat la 2,51 miliarde lei, reprezentand 8,04%. Pe pozitia a treia se situeaza CA IB Securities, cu transferuri de 210,36 milioane de lei, cu o cota de 7,19% din piata, rulajul lor total fiind de 2,64 miliarde de lei. BT Securities a urcat pe locul patru, cu tranzactii de 192,29 milioane lei, reprezentand 6,57% din rulajul pietei in octombrie, in timp ce in primele zece luni a acoperit 5,24% din transferurile totale ale pietei. Locul cinci este ocupat de EFG Eurobank Securities, cu un rulaj de 156,23 milioane lei, adica 5,34% din transferurile lunii trecute. SSIF Broker Cluj s-a clasat pe pozitia a sasea atat la nivelul lunii octombrie, cat si pentru primele zece luni ale anului, cu volume de 152,24 milioane lei in octombrie, respectiv 1,61 mld. lei la zece luni.
Transferurile realizate de SSIF Broker in octombrie au acoperit 5,2% din valoarea pietei. IFB Finwest si Raiffeisen Capital & Investment au ocupat pozitiile sapte si opt, cu transferuri de 143,5 milioane lei, respectiv 142,21 mil. lei. Pe urmatoarele locuri s-au plasat Interdealer Capital Invest -125,21 milioane de lei si Carpatica Invest - cu transferuri de 105,27 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.