Initiativa liderului separatist transnistrean s-a produs in contextul intrevederii avute, miercuri, cu o delegatie guvernamentala de la Caracas, aflata in regiunea din stanga Nistrului pentru a examina oportunitati de afaceri pentru Venezuela in zona
Initiativa liderului separatist transnistrean s-a produs in contextul intrevederii avute, miercuri, cu o delegatie guvernamentala de la Caracas, aflata in regiunea din stanga Nistrului pentru a examina oportunitati de afaceri pentru Venezuela in zona, transmit agentiile de presa de peste Prut, preluand agentia oficiala transnistreana Olvia-Press. "Societatea propulseaza intotdeauna lideri, pe care nu-i cumperi si nu-i invingi cu una, cu doua. Presedintele dumneavoastra este un om de onoare si sunt gata sa-l primesc oricand in Transnistria", a declarat Smirnov, la intalnirea cu oficialii venezueleni, care au profitat de ocazie pentru a face paralele intre situatia statului sud-american si cea a regiunii separatiste din stanga Nistrului. "Si noi facem obiectul unei blocade care vizeaza crearea unei imagini proaste a Venezuelei si a presedintelui (Hugo Chavez) in ochii publicului din intreaga lume", a declarat unul dintre membrii delegatiei de la Caracas, admitand, pe de alta parte, ca au aflat de existenta Transnistriei abia anul trecut, cand au participat, in calitate de observatori, la referendumul desfasurat in vederea proclamarii independentei Osetiei de Sud. "Aceasta tara depune eforturi pentru a depasi acest stereotip", a adaugat oficialul venezuelean, referitor la Transnistria, asigurandu-l pe liderul de la Tiraspol ca "Venezuela ii impartaseste dorinta de independenta".
Potrivit Rompres, Tiraspolul spera ca, in timpul vizitei de raspuns a liderului transnistrean Igor Smirnov in Venezuela, autoritatile de la Caracas sa recunoasca oficial independenta Transnistriei. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.