Presedintele a anuntat ca este dispus sa repete referendumul daca cel din 25 noiembrie nu va fi validat.
"Daca se rateaza acest referendum, il voi repeta", a subliniat Traian Basescu, intr-o emisiune televizata de doua ore la B1 TV. Sefu
Presedintele a anuntat ca este dispus sa repete referendumul daca cel din 25 noiembrie nu va fi validat.
"Daca se rateaza acest referendum, il voi repeta", a subliniat Traian Basescu, intr-o emisiune televizata de doua ore la B1 TV. Seful statului a sustinut ca in 2008 intentioneaza sa consulte poporul pe mai multe probleme.
El s-a pronuntat pe temele sale preferate - tandemurile "comunitate de afaceri, oameni politici si conducatori de media", vot uninominal, i-a facut portretul ministrului Justitiei, a sustinut ca premierul e dependent de relatia cu PSD si s-a plans ca nu i s-a permis sa apara la postul public de televiziune. Basescu nu l-a uitat pe liberalul Lodovic Orban, a calificat memorandumul semnat cu Ucraina drept un succes si a marturisit ca nu ar vrea sa fie in pozitia delicata a presedintelui Moldovei.
Presedintele nu i-a uitat nici pe predecesorii sai, sustinand ca in timpul mandatului lui Emil Constantinescu tara a fost condusa, de fapt, tot de Ion Iliescu.
"Politrucul Sassu"
Basescu s-a plans si de faptul ca a dorit sa apara la TVR pentru a explica ce intentioneaza cu acest referendumul, dar a fost refuzat de catre presedintele-director general al TVR Alexandru Sassu, prin purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, invocandu-se asteptarea legiferarii timpilor de antena. Basescu a spus ca ar fi fost normal ca seful statului sa se poata adresa poporului prin intermediul TVR. "Deci, este televiziunea PSD-isto - liberala cu politrucul Sassu in fruntea ei".
"Intelegerile de tip mafiot"
Presedintele a facut referire la "mecanismul care functioneaza, buna convietuire si intelegere, intelegerile de tip mafiot, spre exemplu, care sunt intre oameni politici si unii ziaristi". El a aratat ca tandemurile "comunitate de afaceri, oameni politici si conducatori de media" functioneaza perfect in procesul de denigrare. "Cand vorbesc despre intelegeri de tip mafiot, vorbesc de intelegeri pentru a distruge si discredita o institutie. Stiu situatii in care director de ziar, om de afaceri, om politic, stabilesc, pornim campanie pe institutia x. Si sunt doua institutii in care stiu foarte bine mecanismul care face ca om de afaceri-politician-director de ziar sa genereze o politica de denigrare a unei institutii. Si mai e un alt ziar cu alta televiziune care are de asemenea tinta o institutie", a explicitat Basescu, evitand sa dea nume.
"Dependent de relatia cu Ion Iliescu"
"Premierul Calin Popescu Tariceanu este tributar grupului Patriciu, e dependent de el, de relatia cu PSD, dependent de relatia cu Ion Iliescu, pe care nu o spune nimeni, dar este si e una foarte puternica", a fost motivul invocat de presedinte pentru proasta colaborare cu Guvernul. "E grupul Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc care construiesc aceasta relatie in programul antiprezidential", a mentionat Traian Basescu, precizand si ca "Ion Iliescu a discutat repetat cu premierul Calin Popescu Tariceanu in diverse momente si legate de motiune si de multe altele. Deci lucrurile sunt mult mai complicate decat par, iar eu nu am optat pentru un mandat linistit vazand realitatile".
"Un tanar mafiot obraznic"
Seful statului i-a facut un portret special ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu. "In nici un stat din lume acest om care a avut actiuni care s-au manifestat in ordonante si legi, acest om nu ar mai fi fost ministru. El lucreaza acum in numele grupului Fenechiu, obiectivul, daca va aduceti aminte la cateva zile dupa ce a venit, a fost schimbarea procurorului sef al Sectiei a II-a, Tulus", a afirmat Basescu, adaugand: "E un tanar mafiot obraznic. Acesta e ministrul Justitiei al Romaniei". "Raportul CSM cu privire la activitatea DNA a fost un raport care in acel tandem de tip mafiot, de tip oligarhic, oamenii din economie, oameni politic si directori de ziare, a fost facut sa iasa in presa cu stiinta lui Tudor Chiuariu", a mai spus seful statului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.