Visul la un paradis socialist al presedintelui venezuelean Hugo Chavez a fost usor invaluit de fumul ridicat de gazele lacrimogene cu care politia a intervenit pentru a dispersa un protest studentesc.

In statul sud-american unde presedint
Visul la un paradis socialist al presedintelui venezuelean Hugo Chavez a fost usor invaluit de fumul ridicat de gazele lacrimogene cu care politia a intervenit pentru a dispersa un protest studentesc.

In statul sud-american unde presedintele doreste sa nationalizeze tot ce misca si are o emisiune tv-maraton, unde vorbeste si opt ore si canta in pauze pentru a-si lasa telespectatorii sa isi revina, au loc proteste de strada. Mii de studenti au protestat fata de planurile liderului de la Caracas, Hugo Chavez, de a-si spori prerogativele si de a isi deschide calea spre presedintia pe viata. Un referendum pentru aprobarea modificarilor pe care Chavez doreste sa le opereze in Constitutia tarii ar urma sa aiba loc in decembrie. Amandamentele aduse Constitutiei i-ar acorda Guvernului controlul asupra Bancii Centrale, va crea tipuri noi de proprietate in sistem de cooperativa, le va permite autoritatilor sa opereze arestari fara formulare prealabila de acuzatii in timpul situatiilor de urgenta. Totodata, mandatul, prezidential ar fi extins la sapte ani in loc de sase, iar legea i-ar permite lui Hugo Chavez sa candideze din nou in 2012. "Traim intr-o dictatura sub masca democratica. Chavez vrea sa transforme tara intr-o a doua Cuba si nu putem permite asa ceva", spun protestatarii, citati de AP.


CONFRUNTÃ…RI. Manifestantii au incendiat copaci si au aruncat cu pietre si sticle in directia fortelor de ordine, intr-o serie de confruntari la Caracas. Multi tineri au fost raniti, insa nu exista informatii referitoare la persoane aflate in stare grava. Replica fortelor de ordine nu a intarziat. Politistii au folosit gloante de cauciuc, tunuri cu apa si gaze lacrimogene in confruntarea cu manifestantii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.