Prima sedinta de tranzactionare a lunii noiembrie nu a adus o schimbare a evolutiei preturilor la derivatele pe actiuni, care si-au mentinut parcursul descendent. In schimb, cresterea volatilitatii a determinat si o majorare a lichiditatii, fiind tra
Prima sedinta de tranzactionare a lunii noiembrie nu a adus o schimbare a evolutiei preturilor la derivatele pe actiuni, care si-au mentinut parcursul descendent. In schimb, cresterea volatilitatii a determinat si o majorare a lichiditatii, fiind tranzactionate 6.843 contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a 26,5 milioane de lei. "Odata cu revenirea preturilor pe culoare de oscilatie mai ample, speculatorii dau semne ca ies din letargia ultimelor sedinte, declara un broker. Astfel, volumele de pe segmentul DESIF 2 si DESIF 5 au atins din nou un nivel de cateva mii de contracte". Pe piata raportului euro/leu s-au inregistrat fluctuatii mari ale preturilor, culoarul de tranzactionare fiind cuprins pentru decembrie intre 3,3311 si 3,365 lei, ultima tranzactie realizandu-se la 3,36 lei, mai jos cu un ban fata de miercuri. Pentru iunie tranzactiile au fost realizate la 3,34 lei, in scadere cu 6,5 bani fata de acum doua zile. Piata derivatelor pe aur arara ca investitorii au prins gustul speculatiilor. "In aceste conditii, este posibil ca pe piata SIBGOLD sa apata si hedgerii, care pot sa initieze strategii de protectie", declara un broker. Ieri au fost tranzactionate 31 de contracte pentru decembrie, uncia de aur fiind cotata la 760 dolari, dupa ce a evoluat intre 758 si 770 dolari. Pe segmentul derivatelor pe actiuni s-a detasat SIF 2, cu 3.258 contracte. Pentru decembrie ele au fost cotate la 3,571 lei, in scadere cu 7,05 bani fata de acum doua zile. Pentru martie deprecierea a fost de 7,37 bani, cotare la 3,7062 lei, iar pentru septembrie au coborat cu 4 bani la 4,12 lei. Pe SIF au fost tranzactionate 3.132 contracte, ele fluctuand pentru decembrie intre 4,3318 si 4,43 lei, inchiderea realizandu-se la 4,3498 lei, in scadere cu 6,03 bani. Pentru martie SIF 5 a pierdut 4,57 bani si 3 bani pentru iunie, coborand la 4,619 respectiv 4,81 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.