Sperantele multor barbati care recunosc ca au probleme de erectie se leaga de pastilele de potenta. Dar tocmai aceasta imensa asteptare este speculata de unii producatori, prin extinderea comertului online de medicamente contrafacute.
Â
Sperantele multor barbati care recunosc ca au probleme de erectie se leaga de pastilele de potenta. Dar tocmai aceasta imensa asteptare este speculata de unii producatori, prin extinderea comertului online de medicamente contrafacute.
 

Producatorii acestor falsuri pot fie sa omita pur si simplu de a mai include in compozitie substanta activa, sa diminueze cantitatea acesteia, fie sa inlocuiasca medicamentul cu un altul mai ieftin. In majoritatea cazurilor, aceste medicamente nu au nici un efect, dar in cea mai nefericita situatie ele pot avea efectul otravii. Medicamentele care au ca efect imbunatatirea erectiei sunt de doua ori in top: la capitolul  vanzari online, dar si la capitolul "contrafacute". Vanzatorii acestor prafuri de iluzii nu aleg aceste produse intamplator. In fond, barbatii care prezinta tulburari de erectie sunt in majoritatea lor persoane care evita sa discute aceste probleme cu medicul specialist. Dar pot fi si barbati care au tulburari de erectie, care-si inving pudoarea si reusesc pana la urma sa consulte specialistul. Dar se opresc aici, ezitand sa mai faca pasul urmator: sa se adreseze farmacistei. Si, pentru a scapa de acest stres, ei cad in capcana unei cai mai putin batatorite: achizitionarea miraculosului medicament online. Aceasta forma de comert  este ilegala, dar, ca orice fruct oprit, este ispititor. Luand treptat proportiile unui fenomen, pentru a-l combate, ar trebui sa tina seama de cateva reguli, valabile in cazul oricaror medicamente. In primul rand, trebuie acceptat ca uneori este dificila recunoasterea medicamentului autentic de cel contrafacut. Pentru aceasta, laboratoarele farmaceutice producatoare au luat masuri pentru protejarea pacientilor: accesorii electronice, holograme etc.  


PERICOLE. Medicul Nicolae Calomfirescu spune ca in cazul asa-ziselor medicamente contra disfunctiilor erectile exista doua mari tipuri de pericole. Pe de o parte, un produs care contine o substanta activa necunoscuta poate provoca reactii alergice sau efecte nedorite severe. Iar pe de alta parte, impactul psihologic asupra barbatului care se confrunta cu un esec al tratamentului poate sa faca aproape imposibila salvarea pacientului. Si intr-o situatie si in alta, dezamagirea pacientului este enorma. De asemenea, dr Nicolae Calomfirescu ne sfatuieste sa renuntam la procurarea medicamentelor online, deoarece riscul de a fi contrafacute este foarte mare. Din 2004, departamentul din cadrul ONU, care are misiunea de a lupta contra stupefiantelor (International narcotics control board), semnala explozia vanzarilor ilegale de medicamente prin internet. De asemenea, estima ca acest "comert" devine o forma a traficului de droguri. Si, evident, profiturile sunt ametitoare.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.