Compania SMR, detinuta de magnatul rus Oleg Deripaska, a depus miercuri o oferta pentru achizitia societatii miniere sarbe RTB Bor, in cadrul celei de-a doua licitatii de vanzare, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari, potrivit site-ului
Compania SMR, detinuta de magnatul rus Oleg Deripaska, a depus miercuri o oferta pentru achizitia societatii miniere sarbe RTB Bor, in cadrul celei de-a doua licitatii de vanzare, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari, potrivit site-ului B92, citat de Mediafax.
Prima licitatie pentru RTB Bor a fost castigata de Cuprom, cu o oferta de 400 de milioane de dolari, insa tranzactia a fost anulata in luna aprilie, intrucat compania romana nu a furnizat garantii privind plata pretului, iar sindicatele si unele autoritati locale sarbe si-au exprimat opozitia fata de operatiune.
Agentia pentru privatizare din Serbia a anuntat a doua licitatie de vanzare a RTB Bor la sfarsitul lunii august, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari si investitii minime de 180 de milioane de dolari.
Directorul general al SMR, Geoffrey Cowley, a declarat ca firma pe care o conduce a oferit toate conditiile minime impuse de oficialii din Serbia.
El a respins speculatiile conform carora oferta a fost influentata de intalnirea lui Deripaska, presedintele grupului Basic Element, care detine SMR, cu premierul sarb Vojislav Kostunica, care a avut loc in urma cu cateva luni. Cowley sustine ca, din cele trei ore ale intalnirii, numai cinci minute au fost alocate discutiilor despre RTB Bor.
La prima licitatie, SMR a facut o oferta de un dolar pentru preluarea RTB Bor, sustinand ca vanzarea va esua oricum.
Editorul revistei Economist, Mijat Lakićević, considera ca este dificil de prevazut care va fi pretul de vanzare, intrucat acesta depinde de evolutia pietei metalelor, dar ca acesta va fi mai mare decat cel obtinut la prima licitatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.