In aceste zile, la toate nivelurile administrative din invatamantul preuniversitar se deruleaza o intreaga disputa privind introducerea unui portal pe internet in care sa se afiseze notele si absentele fiecarui elev. Pe plan local, acest program a f
In aceste zile, la toate nivelurile administrative din invatamantul preuniversitar se deruleaza o intreaga disputa privind introducerea unui portal pe internet in care sa se afiseze notele si absentele fiecarui elev. Pe plan local, acest program a fost implementat deja in unele unitati de invatamant, cele mai multe din Capitala. Acestea sunt programe-pilot, introduse in scolile respective, la solicitarea parintilor si cu acceptul conducerilor din scoli. Unii parinti apreciaza aceasta initiativa, insa cei mai multi dintre ei si majoritatea cadrelor didactice isi manifesta mari rezerve fata de implementarea unui asemenea program la nivel national. „Mie mi se pare excelenta ideea, mai ales pentru cei care lucreaza de dimineata pana seara si nu au timp sa ajunga la scoala. Dirigintele nu are prea mare implicare. De multe ori nu are timp pentru toti parintii sa ii sune“, ne-a declarat D.M., mama unui elev de la Scoala nr.50 din sectorul 2 al Capitalei. La polul opus, in opinia majoritatii, postarea notelor si a absentelor pot crea grave probleme comportamentale la copil, cu efecte negative asupra psihicului acestuia. „Consider ca un asemenea progr am ar putea avea efecte foarte negative asupra copilului. Se poate crea o psihoza, atata timp cat situatia lui scolara poate fi urmarita de toata lumea. Prin urmare, accesarea situatiei la fiecare elev trebuie parolata, altminteri vor fi mari probleme“, ne-a declarat Sergiu Garlesteanu, profesor la Scoala nr. 197 din sectorul 6 al Capitalei.

Ministerul nu e de acord cu catalogul on-line
Deoarece asemenea programe de internet, cunoscute sub numele de „catalog on-line“ sau „catalog virtual“, au intrat pe site-urile unor unitati de invatamant, Ministerul Educatiei nici nu are de gand sa promoveze, la nivel national, un asemenea proiect. „A posta date cu caracter personal, apartinand unor minori, nu credem ca este posibil si suntem convinsi ca nu este bine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.