"Cu prilejul celei de a doua manifestatiuni viticole organizate pe tot cuprinsul tarii, produsele se prezinta tot mai ingrijite, producatorii colaboreaza tot mai insufletit, iar comerciantii pricep mai bine, ca interesele lor nu vin in conflict cu al
"Cu prilejul celei de a doua manifestatiuni viticole organizate pe tot cuprinsul tarii, produsele se prezinta tot mai ingrijite, producatorii colaboreaza tot mai insufletit, iar comerciantii pricep mai bine, ca interesele lor nu vin in conflict cu ale viticultorilor, ci dimpotriva.
Este un semn datator de nadejdi si satisfactiuni pentru acei ce au contribuit in orice chip la inlaturarea treptata a gravei crize viticole, care nu se poate obtine numai prin acte de autoritate.
Viticultura reprezinta pentru Romania o mare bogatie ce trebuie aparata. Podgoria ocupa o mare suprafata a tarii: ea a pus in valoare chiar terenuri improprii agriculturii; capitalul ce reprezinta plantatiunile si investitiunile ei e de peste 24 miliarde lei; mai mult de patru sute de mii capi de familie sunt podgoreni, iar muncitorii, in numar de cateva sute de mii, incaseaza anual cam 2 miliarde de lei...
Iata de ce noi socotim viticultura ca o insemnata bogatie, care merita a fi incurajata si aparata.
ZIUA, 2 noiembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.