El a insistat ca este pentru prima data cand Ucraina recunoaste ca Krivoi-Rog, canalul Bastroe si minoritatile sunt probleme bilaterale. Basescu a subliniat ca in Memorandum se prevede ca Romania si Ucraina vor respecta legislatia internationala si r
El a insistat ca este pentru prima data cand Ucraina recunoaste ca Krivoi-Rog, canalul Bastroe si minoritatile sunt probleme bilaterale. Basescu a subliniat ca in Memorandum se prevede ca Romania si Ucraina vor respecta legislatia internationala si rezultatul anchetelor internationale pe tema efectelor si vor monitoriza impreuna efectele oricarei constructii in Delta Dunarii. Intrebat cum apreciaza declaratia despre canalul Bastroe facuta de Viktor Iuscenko dupa intalnire, Traian Basescu a spus ca aceasta a fost facuta mai degraba pentru presa ucraineana si ca pozitia omologului sau de la Kiev a fost una mai clara decat cea pe care si-ar fi putut-o asuma probabil el, daca ar fi fost intrebat de ce Romania a construit canalul Dunare - Marea Neagra micsorand astfel debitul Dunarii de la canal pana la varsarea in mare. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.