Cuvintul „golan" a devenit prea soft pentru multi dintre conducatorii din Liga lui Mitica.

Somnul autoritatilor, fotbalistice si juridice, naste monstri in fata carora Caragiale ar duce mina la portofel si ar trage obloanele la berarie. Fumeaza trabucuri fine, are acasa servitori in frac si papion, se numeste Cristi Borcea, importa Davidoff, dar injura ca un birjar. Stie sa dea si cu pumnul daca este provocat de un MM Stoica, managerul cu apucaturi de mardeias care are acum tupeul sa sara la bataie si fara a avea spatele asigurat de bodyguarzii lui Gigi Becali. Ciupanezu’ are scuza problemelor psihice recunoscute public, vina fiind mai degraba a medicilor care nu-i maresc doza in preajma meciurilor importante. Miercuri seara, Stoica a uitat de pumnul dat suporterului stelist, de imbrincelile cu Jean Padureanu, de faptul ca se afla pe lista cu huligani a Jandarmeriei si a intrat injurind in loja dinamovistilor. Conteaza mai putin ca a plecat in suturi, cu fata pe post de scrumiera, si ca a cerut scuze seara, dupa ce a baut un pahar cu apa rece.

Borcea si Stoica nu sint, din pacate, singuri in aceasta mocirla din lojele stadioanelor. Marian Iancu le promitea lui Mircea Sandu si compania tortura prin smulgerea limbii, insa apucaturile medievale ale presedintelui de la Poli Stiinta Fulgeru Bragadiru 1921 Timisoara au avut ca raspuns mustrari blinde din virful organului pe care Iancu il voia preparat cu inima de federal. Ulterior, Ionel Ganea de la Timisoara lua de git un arbitru de parca era protagonist la „Tradati in dragoste", iar tusierul fusese prins in flagrant delict. Deloc surprinzator, daca luam in calcul atitudinea patronului. Gigi Becali vede numai zdrente in fata ochilor (oare se uita asa de des in oglinda?), iar injuratura apare invariabil dupa doua minute de vorbire fara blanc, punct sau virgula, indiferent daca in fata sa se afla Hagi, Voiculescu sau cine stie ce personaj detinator de „glob". Dar si la el e patologic, iar ceaiurile calmante prescrise de Dan Pavel si Viorel Hrebenciuc nu prea isi fac efectul.

Mitica Dragomir, care isi trece in arborele genealogic descendenta din mijlocul huliganilor, pregateste proiecte de lege pentru ultrasi, cind mai eficient ar fi sa aduca cite un dascal Trandafir la fiecare Adunare Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, care sa-i invete, cu seful LPF asezat in prima banca, cei sapte ani lipsa de acasa. In cazul in care si aceasta strategie da gres, ramine varianta camasilor de forta. Obligatoriu Armani sau macar Bigotti.