Campania de informare si semnalele de alarma trase de mass-media in privinta afacerilor pe care BNP Consult le-a facut la falimentarea societatii pentru inchiderea si Conservarea Minelor au avut ecou.

Drept urmare, in urma unei selectii de oferte care a avut loc la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, firma de lichidare judiciara BNP Consult Craiova a pierdut lichidarea judiciara a Societatii pentru inchidere Conservare Mine (ICM) Targu-Jiu. Noul lichidator al ICM este firma de lichidare judiciara Siomax din Targu-Jiu.

Administratorul de la Siomax, Mariana Somnea, a declarat ca a castigat lichidarea ICM pentru ca in comparatie cu BNP, care a cerut un comision de 10% din recuperarea datoriilor pe care complexurile energetice le au catre ICM, Siomax a venit cu o oferta de 0,98% din sumele recuperate.


PIERDERI. In aceste conditii, firma BNP Consult din Craiova, cea despre care se spunea ca ar fi controlata de oamenii Partidului Democrat, a pierdut 15 milioane de euro, suma reprezentand comisionul cu care castigase initial procesul. "In luna decembrie are loc Adunarea Creditorilor, se va consemna numirea noastra ca lichidator, dupa care vom demara procedurile de lichidare. Exista o hotarare judecatoreasca, nu mai avem de ales", a declarat Mariana  Somnea, reprezentanta firmei Siomax, societate care va incasa in urma tranzactiei 1,5 milioane de euro.