Buna ziua, nu va suparati, as vrea si eu o sosea. Cum sa fie? Asa, cu asfalt, doua benzi aici, inca doua sa ma si intorc, niste chestii de-alea cu metal pe mijloc, sa nu ma lovesc de alte masini cand adorm. Sa mearga de aici pana unde am eu treab
Buna ziua, nu va suparati, as vrea si eu o sosea. Cum sa fie? Asa, cu asfalt, doua benzi aici, inca doua sa ma si intorc, niste chestii de-alea cu metal pe mijloc, sa nu ma lovesc de alte masini cand adorm. Sa mearga de aici pana unde am eu treaba de obicei, fara multe curbe si cu poduri, in caz ca cineva n-are rabdare s-o ocoleasca. As mai vrea sa fie gata inainte sa se strice masina sau sa se termine petrolul din Golf, inainte sa imbatranesc si sa mor ucis de piatra la rinichi miscata din loc de o groapa pe Drumul National. As vrea sa fie dreapta, in sensul orizontal al cuvantului, rezistenta la ploaie si capabila sa ramana pe loc dupa ninsoare, inundatii, soare si alte fenomene pe care stiu ca dumneavoastra in constructii le considerati extreme. As vrea ca soseaua asta sa coste exact cat dati dumneavoastra pe asfalt, plus o marja oarecare de profit, care sa se inscrie in limitele decentei, ok, chiar decenta cu fusta mini, insa nu portjartier. 50% e bine? Hai, 100%, daca ii puneti si indicatoare. Nu-s placate cu aur? Bine, macar inox!


As vrea ca soseaua asta sa se intample in mod firesc: cineva da banii si altcineva o construieste. Intre cele doua fenomene trebuie sa existe o legatura directa, fara explicatii, vorbe, conferinte de presa si animatii. Nu pot sa conduc masina pe ecran, nici pe website, nici la televizor, vreau s-o conduc pe sosea! Si, apropos, daca se poate, as vrea ca soseaua asta sa ma intrebe si pe mine de traseu, pe veverita de deranj, pe ursul brun de zgomot. Nu vreau pe nimeni pe constiinta, insa vreau totusi soseaua, am treaba cu ea.


Acum, mai sunt cateva mici amanunte. As dori ca din banii de sosea sa nu mai dati nimanui. Pentru ca orice spaga se transforma automat in masini in Romania, iar ele aglomereaza si mai tare soselele care exista acum, in asteptarea inutila a drumului care va sa vie. Orice constructie care incepe cu o spaga isi contine propriul dezastru: mereu se va gasi cineva care sa explice, dezinteresat, de ce n-avem. De ce nu s-a putut. De ce soseaua e stramba si placile tectonice se misca de nebune s-o strice si mai tare, exact pe teritoriul Romaniei: globul pamantesc ne cunoaste si se opreste cu deranjul la granite!


As mai dori, de asemenea, benzinarii. Stiti, in caz ca n-ati observat, masinile moderne folosesc inca acel combustibil lichid care se gaseste din loc in loc in apropierea drumurilor. Vreau ca soseaua asta noua sa aiba asa ceva, pentru ca, oricat as incerca, masina mea nu functioneaza cu explicatii si proceduri si proiecte de lege. Daca ai nevoie de un proiect de lege ca sa pui o pompa in pamant, la marginea unui drum, atunci esti ori in comunism, ori in Romania.

Bine, bine, inteleg ca se termina programul si inchideti ghiseul, insa tot mai am o mica rugamine, doamna. Daca nu se poate, adica la caz ca nu se aproba ce va zic acum, puteti sa rugati pe domnul care se ocupa cu reclamatiile sa vina sa-si ia masina? Ma blocheaza in parcare de cand a venit la serviciu.

Multumesc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.