Mai multi fotografi au depus marturie prin intermediul unei transmisii video de la Paris, dar autoritatile franceze au refuzat sa oblige paparazzi sa depuna marturie, invocand o decizie "politica" luata de un minister francez care nu a fost identificat. "Am avut cu adevarat impresia, cel putin pana la sfarsitul saptamanii trecute, ca martorii vor fi cel putin citati sa apara in fata Curtii" la Londra, a declarat judecatorul insarcinat cu ancheta judiciara britanica.
"Se pare ca a avut loc o modificare a pozitiei autoritatilor franceze, la nivel foarte inalt, si mi se pare ca suntem controlati nu de ceea ce am putea crede sau nu ca este pozitia legii franceze ci de ceea ce francezii sunt gata sa faca", a adaugat judecatorul. Michael Mansfield, avocatul lui Mohamed al-Fayed, tatal lui Dodi Al-Fayed, iubitul printesei Diana, decedat in acelasi accident, a acuzat autoritatile franceze de "subterfugii" si a facut apel la ministrul britanic al Justitiei, Jack Straw, pentru a discuta despre dosar cu omologul sau francez.
Ancheta judiciara, care a inceput pe 2 octombrie la Londra, trebuie sa raspunda la patru intrebari importante: identitatea persoanelor decedate, locul decesului, momentul producerii decesului si "modul in care au murit persoanele decedate". Ancheta, care ar putea dura sase luni, nu este un proces, nu are scopul de a acuza cineva si nici de a condamna pe cineva. (D.M.)