El a afirmat ca situatia sa a fost alta pentru ca a avut sansa de a avea un SRI mult mai reformat si a avut si grija sa treaca in rezerva multi generali, care acum ii sunt ostili, dar nu mai fac parte din sistem.
"Ion Iliescu a fost atat de put
El a afirmat ca situatia sa a fost alta pentru ca a avut sansa de a avea un SRI mult mai reformat si a avut si grija sa treaca in rezerva multi generali, care acum ii sunt ostili, dar nu mai fac parte din sistem.
"Ion Iliescu a fost atat de puternic in timpul sau de opozitie, ca presedinte al PSD, incat Emil Constantinescu nu si-a dat seama ca nu era presedinte. Si-a dat seama la sfarsit ca l-a infrant cineva, dar n-a inteles cine. L-a infrant Ion Iliescu. Daca Ion Iliescu acum n-a mai putut manipula serviciile de informatii sa il dezinformeze pe presedinte, sa refuze sa dea drumul la arhive spunandu-i ca nu stiu ce bazaconii se intampla daca deschidem arhivele alea ale SRI. Daca nu a mai putut manipula presedintele prin servicii, a incercat sa il blocheze realizand in Parlament (...) o majoritate parlamentara antiprezidentiala. Ion Iliescu a fost vectorul...", a fost teoria expusa de seful statului. El a sustinut ca a avut sansa de a avea "un SRI mult mai reformat", dar a insistat ca a avut si grija ca imediat dupa ce si-a preluat mandatul sa treaca in rezerva foarte multi generali, "vreo 28, plus sefi de sectie, oameni care nu erau figuri ai unei structuri moderne de informatii". "Emil Constantinescu a avut mandatul ratat in primul rand pentru ca n-a avut curajul sa intre frontal in SRI, si in al doilea rand, pentru ca in opozitie a avut oameni care l-au manipulat direct si pe dansul, dar si prin serviciile de informatii", a continuat Basescu. Despre cei pensionati, seful statului a spus: "Dar ei sunt angajati ba la Dinu Patriciu, ba la domnul Sorin Ovidiu Vantu. Sigur ca imi sunt ostili. Dar ei nu mai sunt intr-un serviciu care trebuie sa serveasca interesele tarii, ci sunt in afara. Sunt angajati in firme, sigur ca lucreaza pentru aceste firme, dar nu mai sunt in structurile statului, cea mai mare parte dintre ei. Or mai fi pe ici, pe colo". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.