Senatorul PRM Gheorghe Funar ii propune presedintelui Traian Basescu constituirea unei celule de criza la Palatul Cotroceni, care sa gaseasca solutii la problemele cauzate de romi in strainatate.
 
Funar a declarat intr-o conferinta de presa, ca un astfel de organism se impune, in conditiile in care in perioada urmatoare se asteapta un val de zeci de mii de romi care vor fi repatriati din Italia si din alte tari europene.

"Avand in vedere faptele grave savarsite de catre multi tigani in tarile europene si necazurile pe care le-au produs romanilor care lucreaza cinstit in aceste tari, cred ca ar trebuie ca presedintele Traian Basescu sa infiinteze o celula de criza la Palatul Cotroceni", a afirmat Funar.

Senatorul PRM a mentionat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa stea 24 de ore din 24 la sedintele acestei celule de criza pentru a gasi solutiile adecvate.

Potrivit lui Funar, in aceasta celula ar trebui cooptati imparatul si regele romilor, precum si alti lideri ai etniei, astfel incat sa poate fi rezolvate toate problemele care se vor ivi.

"Presedintele Basescu are o oarecare aplecare spre aceasta etnie si este cazul sa abordeze aceasta problema si sa se ocupe cu seriozitate de rezolvare ei", a mai spus Funar.
Mediafax