"Procentul este unul redus comparativ cu alte state din Uniunea Europeana. Totusi, populatia a inceput sa constientizeze importanta unei polite de profil si sunt de acord cu introducerea obligativitatii asigurarii locuintelor, asa cum reiese din date
"Procentul este unul redus comparativ cu alte state din Uniunea Europeana. Totusi, populatia a inceput sa constientizeze importanta unei polite de profil si sunt de acord cu introducerea obligativitatii asigurarii locuintelor, asa cum reiese din datele unui studiu Insomar realizat la solicitarea CSA in primavara acestui an", a afirmat Toncescu.
Conform rezultatelor sondajului, la intrebarea privind introducerea obligativitatii asigurarii locuintelor impotriva dezastrelor naturale, 60,2% dintre repondenti sunt de acord cu aceasta masura, in timp ce 30,1% au spus ca nu. Circa 9,7% dintre cei chestionati nu au dat nici un raspuns. O alta intrebare a fost: "Familia dumneavoastra are incheiata o asigurare facultativa de locuinta?", din totalul celor intervievati au raspuns afirmativ doar 12,8% dintre cei chestionati. Circa 83,5% dintre participantii la sondaj au afirmat ca nu si-au asigurat locuintele, iar 3,7% nu detin locuinta proprietate personala. Toncescu a afirmat ca adoptarea proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor s-a impus ca urmare a faptului ca Romania este unul dintre statele europene expuse in mod semnificativ la dezastre naturale, in special cutremure si inundatii. Proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptat de Senat si urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.