Ministrul PNL Cristian David, desi a recunoscut dupa trei zile de tacere ca o structura subordonata lui l-a urmarit pe procurorul Marian Sintion, continua sa fie ministru al Internelor, compromitand Romania.

Fara pic de rusine si onoare,
Ministrul PNL Cristian David, desi a recunoscut dupa trei zile de tacere ca o structura subordonata lui l-a urmarit pe procurorul Marian Sintion, continua sa fie ministru al Internelor, compromitand Romania.

Fara pic de rusine si onoare, ministrul Cristian David si-a propus sa "omoare" cazul flagrantului de politie politica descoperita de Jurnalul National asupra magistratului Marian Sintion. Putin ii pasa de fostul sau consilier, atat timp cat l-a dat cu nonsalanta afara, desi ii ceruse protectia.


PROFITORUL. Cu ce l-a deranjat procurorul atat de tare, incat ministrul sa-l acuze ca a adus prejudicii de imagine? Pai domnul ministru l-a luat consilier pe Marian Sintion pentru a se asigura de niste lucruri. I-a placut sa stie ca procurorul Marian Sintion se certase la cutite cu fostul ministru, pedistul Vasile Blaga. Apoi, a profitat de imaginea foarte buna pe care procurorul Marian Sintion o avea in randurile presei, in randurile tinerilor din minister, inclusiv din serviciul secret, si in randul cancelariilor si ambasadelor tarilor europene, care au cotizat la infiintarea Directiei Generale Anticoruptie. Totodata, s-a asigurat ca Marian Sintion, fiind tinut aproape, in MIRA, nu va incepe de la Parchetul General vreo ancheta asupra mai-marilor din minister, incat sa strice anumite negocieri politice.


PAIATA. Prin faptul ca l-a dat afara pe magistrat, ministrul David s-a dovedit a fi o simpla paiata in mainile unor chestori din minister. Sa reamintim faptul ca procurorul Marian Sintion a cerut verificarea a 32 de chestori si alte persoane cu functii de conducere din MIRA, daca au fost anchetati si suspectati pentru coruptie, pentru fapte penale savarsite in timpul Revolutiei si mineriadelor. In acelasi timp, procurorul a cerut verificarea celor 32 la CNSAS, daca au fost colaboratori sau ofiteri ai Securitatii si daca au facut politie politica. Magistratul a mai vrut sa stie si daca din lista respectiva a fost cineva politruc, adica a avut functii politice inainte de a€™89 in PCR si UTC. Demersurile fostului consilier sunt absolut normale, iar cel care n-are nimic de ascuns n-are de ce sa se teama. "Impachetat" bine de subordonati, Cristian David invoca "razmerite" in DGIPI, desi schimbarile la care face aluzie erau cunoscute. Astfel, ministrul aduce atingere ofiterilor profesionisti din DGIPI, de la toate nivelurile, care isi vad de treaba, indiferent de cine-i la putere. Mai mult, aduce atingere structurii lui subordonate, pe care o prezinta ca si cum ar fi luat-o razna. "Tapii ispasitori" gasiti dupa trei zile de tacere nu mai au nici o relevanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.