Turcia, care exercita presiuni asupra autoritatilor irakiene pentru a combate gherilele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) stabilite in nordul tarii, nu si-a inchis spatiul aerian pentru zborurile catre si dinspre nordul Irakului, a declarat
Turcia, care exercita presiuni asupra autoritatilor irakiene pentru a combate gherilele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) stabilite in nordul tarii, nu si-a inchis spatiul aerian pentru zborurile catre si dinspre nordul Irakului, a declarat, ieri, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters. Postul turc de televiziune NTV relatase anterior ca zborurile catre si dinspre nordul Irakului au fost anulate, in cadrul sanctiunilor economice impuse organizatiilor care sprijina membrii PKK din regiune. Interdictia a fost facuta publica la putin timp dupa ce agentiile de presa internationale au informat despre propunerea unui responsabil kurd de rang inalt, care a cerut Turciei sa intocmeasca un "plan de pace" menit sa puna capat luptelor dintre armata turca si PKK. Intre timp, SUA continua sa insiste ca Turcia sa abandoneze ideea unei eventuale interventii militare in nordul Irakului, in favoarea adoptarii unei solutii diplomatice. In vreme ce presedintele american, George W. Bush, a promis ca va avea, luni, la Washington, o discutie "substantiala" cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, secretarul de stat american, Condoleezza Rice, este asteptat, astazi, la Istanbul, pentru a participa la Reuniunea tarilor vecine Irakului. Programul sefei diplomatiei americane include, intre altele, intalniri cu presedintele turc Abdullah Gul si cu primul ministru turc Tayyip Erdogan. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.