CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Belforno dieta este o paine din categoria celor foliate, care are in compozitie "faina semialba de grau, faina de secara, tarate de grau, drojdie, sare, gluten de grau, faina de malt, ameliorator de panifi
CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Belforno dieta este o paine din categoria celor foliate, care are in compozitie "faina semialba de grau, faina de secara, tarate de grau, drojdie, sare, gluten de grau, faina de malt, ameliorator de panificatie (antiaglomerant: carbonat de calciu E 170, emulsifiant E 472 e a€” esteri glicerici ai acidului diacetil tatric cu acizi grasi, antioxidant acid ascorbic E 300, enzime), conservant E 282 propionat de calciu". Eticheta ne ofera si informatiile nutritionale pentru 100 de grame de paine: "Proteine 9 g, glucide 43,4 g, lipide 0,9 g, valoare energetica 217,7 kcal/924,1 kj".


ANALIZÃ…. Din punct de vedere al ingredientelor, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca painea respecta reteta unui produs de calitate. Este pacat insa ca, pe langa acestea, au fost adaugati si aditivi alimentari care scad din valoarea acestui produs. Din informatiile nutritionale rezulta ca produsul are o valoare energetica moderata - 217,7 kcal/100 g. Cantitatea de glucide prezenta in acest produs arata ca painea este alcatuita in principal din carbohidrati sanatosi cu absorbtie lenta, care elibereaza lent energia necesara bunei functionari a organismului, fara a agresa pancreasul.


CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderatie de toate categoriile de consumatori, in contextul unei diete echilibrate si a unui stil de viata activ. Diabeticii il vor consuma cu recomandarea medicului curant, atrage totusi atentia specialistul nostru. Este interzis bolnavilor de celiachie, din cauza continutului de gluten.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.