Este vorba despre "felia" de 28 ha din Parcul Bordei, pe care Primaria Capitalei (foto) o va primi din proprietatea omului de afaceri si o va reda domeniului public, in schimbul terenului cu aceeasi suprafata apartinand Depoului RATB Victoria.
Amanarea discutarii proiectului a survenit dupa obisnuita portie de cearta dintre consilierii municipali, edilul-sef avand semnale clare ca membrii PC si PRM nu vor mai vota cot la cot cu PD si PLD, ca in sedinta trecuta. Atunci a fost aprobat PUZ-ul care ii permite lui Constanda sa inceapa demersurile pentru obtinerea avizelor necesare construirii pe terenul ce i-a ramas. Totodata, ei au aprobat si o conventie cu omul de afaceri, prin care acesta renunta la despagubirile de 17 milioane de euro, in contrapartida cu schimbul de terenuri amintit mai sus. Pana ieri, cele doua parti au avut sarcini precise: municipalitatea a transferat terenul depoului din domeniul public in domeniu privat al Capitalei - pentru a i-l putea da lui Costanda.
Intre timp insa, datele problemei s-au schimbat, secretarul a citit, la inceputul sedintei, o plangere prealabila formulata de Primaria Sectorului 1 impotriva PUZ-ului, intrucat edilul Andrei Chiliman in considera nul, in baza unei recente ordonante de urgenta emise de Guvern.
Un alt adversar politic al primarului general, Marian Vanghelie, a speculat si el momentul, intr-o conferinta pe aceasta tema, organizata la sediul PSD Bucuresti. Vanghelie l-a caracterizat pe primarul general al Capitalei ca fiind "un matur infractor obraznic", reluandu-si, totodata, acuzele in legatura cu implicarea acestuia in "mega-escrocheria" Parcul Bordei. In replica, Adriean Videanu considera "tampenii" declaratiile presedintelui PSD Bucuresti.