Cinci barbati cu cagule au sustras miercuri noaptea un ATM din filiala Raiffeisen Crangasi. Furtul din bancomate a intrat intr-o noua era in Romania. Infractorii au renuntat la falsificarea cardurilor si au trecut direct la furtul ap


Cinci barbati cu cagule au sustras miercuri noaptea un ATM din filiala Raiffeisen Crangasi. Furtul din bancomate a intrat intr-o noua era in Romania. Infractorii au renuntat la falsificarea cardurilor si au trecut direct la furtul aparatului in sine. "Cinci barbati au furat, in noaptea de miercuri spre joi, un bancomat din holul Bancii Raiffeisen de pe strada Crangasi numarul 12", a anuntat Politia Capitalei prin vocea purtatorului de cuvint Christian Ciocan. Cei cinci au fost mascati si au ajuns la unul din sediile bancii Raiffeisen din Crangasi in jurul orei 2, in noaptea de miercuri spre joi, cu o masina. Ei au patruns in holul bancii, acolo unde se afla bancomatul, intrind pe usa care era deschisa cu toate ca, in mod normal, accesul ar fi trebuit sa se faca pe baza cardului de client Raiffeisen. Hotii au acoperit camera de supraveghere inainte de a trece la scoaterea aparatului. Politia a anuntat ca a recoltat probe de la fata locului si face investigatii pentru a-i depista pe infractori. Contactati de Cotidianul, reprezentantii bancii au spus ca aparatul avea in el suma de 88.000 de lei vechi. Potrivit celor de la Raiffeisen principalul sistem de siguranta al unui ATM consta in greutatea proprie care se situeaza intre 400 si 500 de kilograme. Aparatul este construit din otel iar casutele cu bani sunt facute dintr-un material special. Reprezentantii Raiffeisen spun ca hotii vor putea extrage destul de usor suma de bani cu ajutorul unui flex care sa taie casutele unde sunt depozitati leii. Acesta este primul caz de acest tip din Romania insa, sub diferite forme, furtul din bancomate este un fenomen foarte des intilnit. Numai in aparatele BCR se gasesc zilnic 20 de carduri clonate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.