Cel mai mare producator de nave din Europa, Aker Yards, a adus in Romania un nou contract, anunta Reuters. Este vorba despre construirea corpurilor a patru nave pentru compania japoneza `K` Line Offshore (divizie a Kawasaki kisen Kaisha). Comanda va
Cel mai mare producator de nave din Europa, Aker Yards, a adus in Romania un nou contract, anunta Reuters. Este vorba despre construirea corpurilor a patru nave pentru compania japoneza `K` Line Offshore (divizie a Kawasaki kisen Kaisha). Comanda va fi livrata in intervalul octombrie 2010 - septembrie 2011. Vasele vor fi construite la santierele Aker Yards din Romania si vor fi echipate in Norvegia.
Aker Yards anunta in august ca va construi in Romania alte doua nave, in baza unor contracte cu o valoare cumulata de 187,5 milioane de euro, beneficiarul fiind compania norvegiana Solstad Offshore. Potrivit comunicatului de-atunci al companiei, prima nava este destinata aprovizionarii cu combustibil a platformelor petroliere si va fi livrata in al doilea sau al treilea trimestru din 2010, in timp ce a doua nava este destinata lucrarilor submarine si intretinerii platformelor offshore, termenul de livrare fiind primul trimestru din 2011.
In Romania, Aker Yards controleaza, prin subsidiara Aker Brattvaag, 70% din actiunile santierelor navale din Braila si Tulcea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.