Grupul Angst a inregistrat in primele noua luni o crestere a afacerilor cu 30%, la 45 de milioane de euro, iar profitul brut a urcat cu 17%, la 1,5 milioane de euro, a declarat vicepresedintele grupului, ┼×tefan Padure.
Compania, cu activitati de productie si retail alimentar, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro si un profit brut de 2,5 - 3 milioane de euro.
Producatorul de preparate din carne deruleaza si o investitie intr-o ferma de vaci, denumita Ferma Lux, pentru care a achizitionat 300 de animale, urmand sa aloce pana la sfarsitul anului circa 500.000 de euro pentru vaci si echipamentele necesare pentru colectarea laptelui. Compania intentioneaza sa extinda anul viitor afacerea la trei ferme, cu 1.000 de vaci.
"Am dezvoltat ferma de vaci pentru a produce materia prima necesara productiei de la fabrica noastra de lactate, destinata exclusiv magazinelor Angst", a mai adaugat Padure.
Grupul cuprinde o fabrica de preparate fierte si afumate la Buftea, o unitate pentru preparate crud-uscate la Sinaia si o noua fabrica de preparate, la Cluj-Napoca. Totodata, Angst construieste o fabrica pentru producerea de salate si semipreparate din carne, la Buftea, unde productia va incepe in acest an.
Reteaua de retail a companiei cuprinde 30 de magazine de proximitate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Buftea si Otopeni.
Grupul Angst, cu un capital privat romano-elvetian, a fost infiintat in anul 1991. Principalii competitori ai firmei sunt Cris-Tim, Aldis Calarasi, Tabco-Campofrio, Caroli si Kosarom Pascani.