Adama Holding Ltd. si-a lansat ieri primul ansamblu rezidential din Ploiesti, Evocasa Orizont, ce va antrena o investitie de 120 milioane de euro si va cuprinde un numar de 1.000 de locuinte. Alegerea acestei locatii este motivata de David Flusberg, presedintele si fondatorul companiei, prin importanta strategica pe care o detine Ploiestiul in cadrul investitiilor companiei. Andrada Anuta, PR Managerul companiei, a adaugat ca Ploiestiul reprezinta doar unul dintre punctele strategice ale companiei, avand in vedere ca aceasta detine o serie de alte proiecte la fel sau chiar mai importante, si in alte orase.84.000 euro si 199.000 euro: minima si maxima pentru o casa in Evocasa OrizontLocalizat in nordul orasului, Evocasa Orizont se va desfasura pe un teren de 120.000 mp si va avea o suprafata construita de 95.000 mp. Ansamblul va fi format atat din vile, cat si din apartamente (cu 1, 2, 3 sau 4 camere), ambele tipuri de locuinte fiind destinate segmentului vizat cu predilectie de majoritatea proiectelor Adama - clasa medie. Preturile vor porni de la 84.000 euro (+TVA) pentru garsoniere, de la 199.000 euro pentru vile si vor ajunge la circa 150.000 euro (+TVA) pentru apartamentele de 4 camere. Suprafetele vor varia intre 75 mp si 149 mp, in functie de tipul fiecarei unitati locative. PR Managerul companiei a precizat ca lucrarile de constructie au inceput in urma cu o saptamana, iar prima faza a proiectului - constand in 118 apartamente si 38 vile - va fi livrata in decurs de 24 de luni. Intregul ansamblu, a adaugat aceasta, va fi gata in circa 4 ani. Anuta a precizat, de asemenea, ca vanzarile pentru viitoarele locuinte, intermediate de Coldwell Banker Affiliates of Romania, au inceput chiar inainte de lansarea oficiala a ansamblului, la momentul lansarii oficiale fiind deja vandute 5 unitati locative. In ceea ce priveste modalitatea de plata pentru locuinte, reprezentanta companiei a precizat ca modelul standard prevede achitarea unui avans de 15%, clientul platind alte doua transe a cate 15% la 2 luni dupa faza "la rosu" a constructiei si cu 2 luni inainte de livrare. Restul urmeaza a fi achitat in momentul livrarii efective, a adaugat Anuta.Va urma un alt proiect Evocasa in Ploiesti, de 250 de apartamenteIn ceea ce priveste investitiile planificate de companie pentru perioada urmatoare, PR Managerul a mentionat dezvoltarea unui alt complex Evocasa, tot in Ploiesti, ce va cuprinde un numar de 250 de apartamente, repartizate in 2 cladiri a cate 8 etaje. De asemenea, anul acesta urmeaza lansarea oficiala a unui ansamblu similar in Brasov, ce va include 550 de unitati locative.
In prezent, valoarea tuturor investitiilor derulate de adama in tara noastra se ridica la circa 1,5 miliarde euro. Conform Andradei Anuta, un accent deosebit este pus pe dezvoltarea de proiecte rezidentiale, acordandu-se insa atentie si segmentului office si celui de retail. "Avem acum in planificare circa 30 de proiecte, majoritatea pe rezidential", a subliniat aceasta. Astfel, activele companiei includ 12.000 de locuinte noi si 75.000 mp spatii comerciale si de birouri, aflate in diferite stadii de planificare si executie.
Intrata pe piata romaneasca in 2004, Adama Holding Ltd. activeaza pe pietele din Europa Centrala si de Est. Actionariatul companiei include, pe langa managerii si fondatorii companiei, si jucatori precum fondurile de investitii Tiger Global Management si Immoeast, trustul privat de investitii American RomRe, banca de investitii Lehman Brothers.
Desi este privata, compania este inregistrata la Tel Aviv Stock Exchange, cu emisiune publica de obligatiuni.