Conditiile meteo favorabile au contribuit la avansul vanzarilor
Cimentul a avut o pondere de 75%Producatorul de materiale de constructii Holcim Romania si-a modificat previziunile referitoare la  ritmul de crestere a cifrei de afaceri din 2
Conditiile meteo favorabile au contribuit la avansul vanzarilor
Cimentul a avut o pondere de 75%Producatorul de materiale de constructii Holcim Romania si-a modificat previziunile referitoare la ritmul de crestere a cifrei de afaceri din 2007, de la 15% la 25%, la 275 de milioane de euro fata de anul precedent, cand a inregistrat 220 mil. euro.
Cresterea este urmare a conditiilor meteo favorabile si a investitiilor realizate.
"In primele doua luni ale anului nu am avut practic iarna, astfel ca am putut vinde ciment intr-un ritm normal, iar la sase luni am inregistrat o crestere cu 40% a vanzarilor. Nu cred ca acest ritm se va mentine pana la finele anului, cresterea estimata de noi fiind de 25%", a declarat directorul general al companiei, Markus Wirth, citat de Mediafax.
Oficialul a mai precizat ca majorarea vanzarilor a fost determinata, in afara de conditiile meteo favorabile, de investitiile in extinderea si modernizarea celor trei fabrici de ciment ale companiei.
Holcim Romania a bugetat pentru acest an investitii de 86 de milioane de euro, fonduri care vor fi cheltuite integral, potrivit lui Wirth.
Din totalul vanzarilor realizate in primele noua luni, cimentul are o pondere de circa 75%, diferenta fiind reprezentata de betoane si agregate.Proiectele rezidentiale si comerciale au contribuit cu 50% din vanzariPeste jumatate din vanzarile companiei au fost destinate proiectelor rezidentiale si comerciale, restul fiind distribuite lucrarilor de infrastructura.
"Desi anul trecut se anunta o explozie a investitiilor in infrastructura ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, aceasta nu a avut insa loc, proiectele inregistrand un usor ritm de crestere (...) Cea mai mare problema in Romania este ca, desi exista bani, nu exista proiecte de infrastructura", a spus Wirth.
In prezent, Holcim Romania detine si opereaza 16 statii ecologice de betoane in Pitesti, Bucuresti - Pipera, Ploiesti, Bucuresti - Progresul, Satu Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Arad, Bucuresti - Chitila, Timisoara, Targu Mures, Brasov, Campulung si Bucuresti - Pantelimon, trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd si patru statii de agregate. Holcim are in prezent aproximativ 1.300 de angajati.
Holcim este furnizor de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 207 milioane de lei, cu 41% mai mult decat cel din anul anterior, de 147 milioane de lei. Holcim Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 774,7 milioane de lei, in crestere cu aproape 30% fata de nivelul inregistrat in 2005, de 603 milioane lei.
Holcim Romania a investit in 2006 aproximativ 57 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.
Holcim Romania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, unul dintre principalii producatori de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) la nivel mondial, alaturi de companiile Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania), prezente si pe piata romaneasca. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.