BCR Asigurari a depasit in subscriere pe primele noua luni din 2007 valoarea subscrisa in tot anul 2006, cu o valoare a primelor brute de 454 mil. lei, in crestere cu 52,86% fata de aceeasi perioada din 2006, potrivit unui comunicat al companiei.
BCR Asigurari a depasit in subscriere pe primele noua luni din 2007 valoarea subscrisa in tot anul 2006, cu o valoare a primelor brute de 454 mil. lei, in crestere cu 52,86% fata de aceeasi perioada din 2006, potrivit unui comunicat al companiei.
Cresterea a fost una proportionala si a mentinut structura portofoliului in acelasi registru, fata de perioada similara a anului trecut, informeaza institutia. Astfel, asigurarile auto detin 57,47%, asigurarile de credite au o pondere de 30,49%, iar asigurarile de proprietati ocupa 9,37% din totalul primelor brute subscrise pe primele 9 luni ale anului 2007.
Printre clasele de asigurari care au inregistrat cresteri semnificative fata de perioada similara a anului trecut se numara asigurarile de daune pentru proprietati si bunuri - cu o crestere de aproximativ 40%, asigurarile de accidente - ale caror subscrieri s-au dublat si asigurarile auto CASCO - cu o urcare de 42%. De asemenea, au urcat si segmentele bunurilor in tranzit, asigurarile de mijloace de transport aerian, asigurarile de raspundere civila generala si asigurarea lucrarilor de constructii-montaj. In ceea ce priveste primele brute subscrise pentru asigurarile auto obligatorii, acestea s-au triplat, ajungand la 110 mil. lei.
BCR Asigurari are circa 700.000 de clienti, din care 87% sunt persoane fizice.
"Pe o piata dominata de asigurarile auto, evolutiile pozitive ale asigurarilor de proprietati sau a asigurarilor de raspundere civila generala reprezinta un semnal din partea clientilor ale caror nevoi de asigurare si grad de cunoastere a produselor au crescut'', a declarat Mihail Tecau, directorul general al BCR Asigurari.
BCR Asigurari opereaza exclusiv in sectorul asigurarilor generale, concentrandu-se in continuare pe dezvoltarea retelei de distributie, se arata in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin