Cele 4 microbuze care au reprezentat Romania la Hanovra la cea de-a 60-a aniversare a legendarului "Bulli" - Volkswagen Transporter T1- s-au intors acasa cu amintiri "ce nu pot fi descrise in cuvinte". Cinci mii de microbuze Volkswagen din 28 de tari au atras peste 70.000 de vizitatori si 550 de jurnalisti din toata lumea timp de 4 zile la Hanovra.
Din Dej au plecat doua Volkswagen T2, un model Westfallia Camper din anul 1978 si un microbuz 8+1 locuri, fabricat in acelasi an, intalnindu-se la Budapesta cu doua modele identice, apartinand Volkswagen Kafer Club Timisoara. S-au deplasat in coloana pana la Hanovra cu opriri in Viena, Praga si Wolsburg."Flower power""Am fost mai mult decat impresionati de organizare, politete si de tot ce am vazut. Programul expozitiei a fost de vis. Cred ca fiecare pasionat de Volkswagen Bulli si-ar dori sa vada ce am vazut noi. Impresiile noastre nu pot fi descrise in cuvinte. Am cunoscut oameni cu aceeasi pasiune ca a noastra, am schimbat impresii, adrese, numere de telefon, ne-am bucurat impreuna si ne-am distrat impreuna. Am plecat cu parere de rau, insa cu promisiunea ca vom reveni de fiecare data la asemenea gen de intalniri", povesteste unul dintre participanti, Florin Moldovan.
Cei 11.500 de participanti veniti din toate colturile lumii au serbat 3 zile si 3 nopti celebrul microbuz Transporter cunoscut de lumea intreaga sub numele de "Bulli". Evenimentul a culminat cu un concert live al formatiei "The Who", care i-a proiectat in anii '60 pe cei aflati la fata locului intr-o calatorie muzicala, in zilele perioadei "flower power", a generatiei hippie, a conceptului "love and peace" si a spiritului rock'n'roll. Volkswagen Autovehicule Comerciale a fost alaturi de formatia "The Who" inca din primele momente ale istoriei sale, membrii trupei calatorind in turnee cu un microbuz Volkswagen.Desenat de un importatorExpozitia Internationala a vehiculelor Volkswagen Transporter va ramane cu siguranta in istoria acestei marci. A fost un eveniment plin de emotie si de energie, dar mai ales de dragoste pentru legendarul Bulli. Vizitatorii au putut admira si 150 de modele Volkswagen iesite din comun, printre care "Microbuzul Amfibie" sau un model fabricat din lemn, "Samba Bus".
Acum 60 de ani, Ben Pon, ca importator olandez Volkswagen, a facut o simpla schita, exprimand viziunea sa asupra unui vehicul comercial menit sa usureze transportarea materialelor grele. Acest vehicul a stat la baza conceptului pentru "Bulli", devenit in timp preferatul generatiei flower power, exprimand un adevarat stil de viata!