Ceremonie la francezi
In cadrul programului "Cinemateca Elvira Popescu", ce se desfasoara la Institutul Cultural Francez din Bucuresti, astazi, la ora 19.00, va fi proiectat filmul "La ceremonie" (Ceremonia) de Claude Chabrol cu Isabelle Huppert, Sandrine Bonnaire, Virginie Ledoyen, Jean Pierre Cassel si Jacqueline Bisset. Filmul va fi prezentat de Mihai Chirilov, care este director artistic al Festivalului International de Film Transilvania. Ciclul incearca sa lamureasca in ce fel si de ce anumite filme din repertoriul cinematografic francez au devenit de referinta si au marcat istoria cinematografiei. Astfel, fiecare proiectie va fi precedata de o scurta prezentare facuta de un critic de cinema. (M.A.)
Picturi in parcul Kisselef
Sambata, in Parcul Kisselef din Bucuresti a avut loc un eveniment organizat cu sprijinul Primariei si Administratiei Domeniului Public al Sectorului 1. Un grup de trei pictori - Andrei Ciubotaru, Jan Eugen Vasile si Florin Ciubotaru -, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania (filiala Bucuresti, propun expunerea intr-un spatiu public -parcul Kisselef- a trei lucrari cu trei teme legate de dialogul cu mediul natural, componenta a spatiului urban. Dorinta lor exprimata este de a facilita accesul publicului la un eveniment de arta. Cele trei teme prezente sunt mitologicul, umanul si fauna. Expunerea nu va aduce modificari spatiului public, iar expozitia, in functie si de starea vremii, ar putea ramane deschisa pana pe 10 noiembrie. (D.C.)
Buna ziua! la Green
Astazi, la ora 20.00, la Green Hours, va avea loc un concert de jazz sustinut de grupul Namaste! din Franta. Muzica acestui cvintet, infiintat la Marsilia in 2003, este o imbinare de jazz, funk si electro. "Namaste!" (care in limba nepaleza inseamna "Buna ziua!") incearca sa inlature imaginea elitista a notiunii de jazz, pentru ca muzica lor permite o anume participare a publicului. Grupul a luat nastere din intalnirea a doi muzicieni - compozitori: Cyril Benhamou (clape si flaut) si Fred Pichot (saxofon si orga electonica). In cadrul unui proiect care s-a materializat in urma diverselor lor experimente muzicale, ei se inconjoara de muzicieni provenind de la Conservatorul din Marsilia, precum Jean-Michel Troccaz (baterie) si Simon Tailleu (bas si contrabas). (M.A.)
Banii pe intelesul copiilor
La Biblioteca Metropolitana din Bucuresti a avut loc ieri, lansarea cartii "Banii pe intelesul copiilor" de Ligia Georgescu Golosoiu, doctor in economie, expert in cadrul Bancii Nationale a Romaniei.
Carticica isi propune sa acopere un gol important pe piata lecturilor pentru
copii, adresandu-se celor cu varsta cuprinsa intre 10 si 13 ani,
familiarizandu-i pe elevi cu elemente esentiale ale domeniului economic si
pregatindu-i in acelasi timp sa isi gestioneze de timpuriu si eficient bugetul. (D.C.)