Comentariul specialistului: Formatiunile noroase, existente in vestul-estul Europei, pur­ta­toare de ploi, se vor apropia de Ro­mania lent si numai cu ajutorul circulatiei de la nivelul norilor. In aceste condi
 Comentariul specialistului: Formatiunile noroase, existente in vestul-estul Europei, pur­ta­toare de ploi, se vor apropia de Ro­mania lent si numai cu ajutorul circulatiei de la nivelul norilor. In aceste conditii, ploi vor fi astazi in tara noastra, in regiunile din ju­ma­tatea de vest, iar la noapte si in cea de est, ziua aici va mai fi ceata si izolat burnita; maine norii si ploile, din ce in ce mai putine si slabe cantitativ, se vor retrage catre ju­­ma­ta­tea de sud, apoi spre sud-vestul extrem, dupa care vor inceta. Dinspre nordul Moldovei, joi, va fi o patrundere de aer mai rece, care pe langa scaderea de temperatura, va insemna si unele intensificari de vant, mai intai in Moldova, apoi si in Muntenia si in Dobrogea. meteorolog Romica Jurca    Azi in tara: Bacau   13°C Baia Mare        12°C Brasov 12°C Buzau   16°C Cluj-Napoca    10°C Constanta         16°C Craiova            13°C Deva    13°C Galati   15°C Iasi       14°C Miercurea Ciuc 10°C Oradea 13°C Pitesti   14°C Sibiu     12°C Suceava           11°C Targu Mures     12°C Timisoara         13°C   La munte: Azi (miercuri): Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse in Occidentali si ma­sivele vestice ale Meridionalilor si izolat in rest. La inaltimi mai mari de 1.800 m este posibil sa ninga. Maine (joi): Cerul va fi variabil, cu innorari in Muntii Banatului, Meridionali unde izolat va ploua slab. Poimaine (vineri): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Muntii Banatului unde cu totul izolat va ploua slab. Pe vai si in depresiuni, va fi ceata izolat asociata cu burnita.   Bucuresti: max.     14°C min.      8°C Azi (miercuri): Cerul va fi mai mult noros. Dimineata va fi ceata, iar seara si noaptea trecator va ploua slab. Maine (joi): Cerul va fi noros si vor fi conditii de ploaie slaba. Spre sfarsitul intervalului va fi ceata. Maxima: 13°C, iar minima: 3°C. Poimaine (vineri): Cerul va fi variabil, iar dimi­nea­ta si noaptea va fi ceata. Van­tul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 16°C, iar minima:  5°C.  Drumetii: Saua Caprei - Portita Arpasului - Saua Podragu Din Saua Caprei coboram pana pe malul lacului Capra (2.230 m), trecem pe langa Monumentul Alpinistilor ca apoi sa ajungem fara prea mare efort intr-o alta caldare glaciara: Fundul Caprei. De aici urcam pana la Portita Arpasului. In continuare traversam si ajun­gem la lanturi, portiunea numita sugestiv "La trei pasi de moarte", urcam pe langa Vf. Arpasu Mic, facem un scurt popas langa Monumentul Nerlinger inainte de a ataca urcusul greu spre Vf. Arpasu Mare; trecem pe sub Vf. Mircii intr-o alta caldare, ca in final poteca sa ne scoata pe malul lacului Podul Giurgiului si dupa un urcus usor ajungem intr-o ora in Saua Podragului. De aici cabana si lacul Podragu ne apar in stanga (nord) si daca parasim traseul de creasta putem cobori la cabana in 40 m.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.