Guvernatorul de California a iscat un nou scandal pe scena politica americana cind a afirmat ca marijuana e doar o frunza si nu o substanta stupefianta.

Arnold Schwarzenegger a stirnit un adevarat scandal pe scena politica americana dupa ce a afirmat, intr-un interviu, ca marijuana nu este drog. Guvernatorul de California a recunoscut, in trecut, ca a fumat „iarba" in anii ’70. Cind un reporter de la revista „GQ" l-a intrebat despre acel episod, Schwarzenegger a raspuns: „Marijuana? Ala nu e drog, e o frunza. Crede-ma, singurul meu drog in tinerete era trasul de fiare". Purtatorul de cuvint al lui Arnold a afirmat, ulterior, ca declaratia Terminatorului nu a fost decit o gluma. Explicatia lui nu a reusit sa calmeze insa spiritele, deoarece tot mai multi politicieni se tem ca abuzul de canabis nu este luat suficient in serios.

Fostul actor s-a aratat destul de ingaduitor si cu politicienii care folosesc stupefiante, dar refuza sa recunoasca. „Ce ati prefera? Un lider care ia droguri si nu spune, dar ia decizii bune pentru populatie si imbunatateste situatia din tara, sau un politician care recunoaste public tot ce a consumat, dar ia numai hotariri neinspirate? Treaba unui politician e sa imbunatateasca situatia economica si sociala din tara. Ce-mi pasa mie daca ia cite un somnifer in fiecare seara, atita timp cit e capabil sa-si faca meseria?" Intrebat care sint liderii lui politici preferati, Arnold i-a nominalizat pe Tony Blair, Nelson Mandela, John F. Kennedy si Mihail Gorbaciov. Cit despre actualul presedinte american, Schwarzenegger sustine ca a facut multe lucruri marete, dar si unele cu care nu poate fi de acord.