Vicepresedintele PSD, Marian Sarbu, a declarat, ieri, dupa Biroul Permanent National al partidului, ca, in opinia lui, este inutila disocierea permanenta a pozitiei exprimate de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, de cea oficiala a partidului
Vicepresedintele PSD, Marian Sarbu, a declarat, ieri, dupa Biroul Permanent National al partidului, ca, in opinia lui, este inutila disocierea permanenta a pozitiei exprimate de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, de cea oficiala a partidului.
Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat ca nu va merge sa voteze la referendumul privind votul uninominal si a indemnat chiar la boicotarea acestuia, apreciind ca Romania nu este pregatita pentru acest tip de vot.
„Eu, personal, nu voi vota la referendum, si indemn chiar la boicotarea acestuia, pentru ca vreau sa ne concentram atentia asupra alegerilor pentru Parlamentul European, care sunt foarte importante, pentru ca ne consacra statutul de tara membra a Uniunii Europene si conteaza cum ne alegem membrii din Parlamentul European”, a argumentat Ion Iliescu.
Sarbu a declarat ca Ion Iliescu, prin experienta si cariera sa politica, are tot dreptul sa exprime „pozitii originale” in legatura cu unele subiecte si situatii importante in stat.
„Este inutil sa disociem in permanenta pozitia domnului Ion Iliescu de cea a PSD”, a spus Sarbu. Surse din PSD au declarat, dupa terminarea BPN, ca in timpul sedintei Ion Iliescu a reluat criticile la adresa oportunitatii introducerii votului uninominal, renuntand insa la tonul vehement folosit in alte prilejuri si adoptand o atitudine neutra in momentul in care discutia s-a axat pe argumentele legate de impactul public si mediatic al unei atitudini negative la adresa votului uninominal. Ion Iliescu a expus, in repetate randuri, argumente impotriva introducerii votului uninominal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.