Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a grupului Rompetrol, asteapta in 2008 afaceri de 420 de milioane de dolari, in crestere cu aproape 50% fata de nivelul prognozat pentru acest an, respectiv 284,4 milioane de dolari. In primele sase lu
Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a grupului Rompetrol, asteapta in 2008 afaceri de 420 de milioane de dolari, in crestere cu aproape 50% fata de nivelul prognozat pentru acest an, respectiv 284,4 milioane de dolari. In primele sase luni, compania a vazut afaceri de 297 de milioane de lei (118 milioane dolari), in urcare cu peste 50% fata de perioada similara a anului trecut. Rompetrol Petrochemicals are un plan de investitii pentru urmatorii doi ani de peste 170 de milioane de dolari.
Banii vor fi alocati pentru repornirea instalatiei de piroliza a rafinariei Petromidia. In intervalul 2003-august 2007, Rompetrol Petrochemicals a investit 66 de milioane de dolari, atat pentru modernizarea instalatiilor de productie, cat si achizitia de licente pentru fabricarea de noi tipuri de produse. In septembrie, compania a dat 14,5 milioane de dolari pentru repornirea instalatiei de polietilena de inalta densitate. Instalatia a intrat in conservare in 1996, ca urmare a lipsei de materie prima, respectiv etilena, iar firma Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol, a inceput in 2006 lucrarile necesare repornirii echipamentelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.