Circa 20 de romi care lucrau in Franta au fost repatriati, in decembrie 2006, si au ajuns la Timisoara, insotiti de o delegatie franceza. Romii sustineau atunci ca li s-au promis cate 3600 de euro ca sa isi inceapa o afacere. Li s-au dat insa doar 15
Circa 20 de romi care lucrau in Franta au fost repatriati, in decembrie 2006, si au ajuns la Timisoara, insotiti de o delegatie franceza. Romii sustineau atunci ca li s-au promis cate 3600 de euro ca sa isi inceapa o afacere. Li s-au dat insa doar 153 de euro si de restul au primit porci, oi, furaje si porumb pentru ferme, informeaza Mediafax. Romii au ajuns acum la concluzia ca traiul in Franta era mai bun si mai usor, motiv pentru care sunt decisi sa se intoarca. Una dintre conditiile afacerii era ca nu vor primi banii in mana, ci li se va cumpara ceea ce au nevoie, iar multi au ales sa creasca animale. Ei nu aveau voie, insa, sa taie animalele timp de doi ani. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.