Chiar daca acum conducerea PSD sustine ca nu a avut habar de initiativa lui Nicolicea, iar ca acesta nu a avut sustinerea partidului, votul din Camera Deputatilor a aratat insa ca atat social-democrati cat si celelalte partide parlamentare au accepta
Chiar daca acum conducerea PSD sustine ca nu a avut habar de initiativa lui Nicolicea, iar ca acesta nu a avut sustinerea partidului, votul din Camera Deputatilor a aratat insa ca atat social-democrati cat si celelalte partide parlamentare au acceptat aceasta noua prevedere. Ieri, PSD a decis sa se spele pe maini anuntand ca a sesizat Avocatul Poporului in legatura cu amendamentul Nicolicea. De parca imaginea nu-i era suficient de sifonata, PSD s-a mai confruntat ieri cu inca o dovada a lipsei de coordonare si a lipsei de strategie. Ion Iliescu a cerut boicotarea referendumului pe uninominal, in timp ce vicepresedintele Marian Sarbu a chemat poporul sa sprijine acest demers.
Avocatul Poporului, sesizat
Dupa cinci zile in care a parut ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu i-a mirosit, conducerea PSD a decis sa sesize ca Avocatul Poporului pe marginea propriului sau amendament - 195 din Codul penal. Initial, la propunerea lui Victor Ponta, liderii PSD s-au gandit sa sesizeze Curtea Constitutionala, insa un astfel de demers ar fi sifonat si mai tare imaginea partidului. "Chestia cu ziaristii e o tampenie, nu-i poti sanctiona pe ei. Nu putem sa sustinem nici ca nu mai poti face inregistrari decat dupa ce incepe urmarirea penala", a spus Ponta. In sedinta insa, conducerea PSD si-a dat seama ca sesizarea Curtii se va face de catre tot grupul parlamentar si ca un astfel de demers ar face de ras tot partidul. Din acest motiv, mai marii partidului au pasat responsabilitatea rezolvarii cazului la Avocatul Poporului si, abia dupa aceea, se va discuta oportunitatea remodificarii articolului in cauza. Dupa modificarea articolului, Nicolicea a sustinut ca, in fapt, amendamentul propus de el nu viza institutiile de presa si ca, spre deosebire de textul vechi al articolului din Codul Penal, constituie o imbunatatire.
Iliescu vrea boicotarea referendumului
PSD a cantat ieri pe mai multe voci si cand a fost vorba de referendumul pentru uninominal. Ion Iliescu a declarat raspicat, la Antena 3, ca nu va merge sa voteze votul uninominal si a indemnat chiar la boicotarea acestuia.
"Eu, personal, nu voi vota la referendum si indemn chiar la boicotarea acestuia, pentru ca vreau sa ne concentram atentia asupra alegerilor pentru Parlamentul European, care sunt foarte importante, pentru ca ne consacra statutul de tara membra a Uniunii Europene si conteaza cum ne alegem membrii din Parlamentul European", a argumentat Ion Iliescu.
Initial insa, dupa sedinta BPN, Marian Sarbu a cerut romanilor sa sprijine referendumul lui Basescu. Sarbu a sustinut insa ca este inutila disocierea permanenta a pozitiei exprimate de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, de cea oficiala a partidului. Surse din PSD ne-au declarat ca Ion Iliescu a spus in sedinta BPN ca referendumul pentru uninominal nu face decat sa-l ajute pe Traian Basescu sa sprijine PD in campania pentru euroalegeri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.