Primul a ajuns la spital plin de singe, iar celalalt are nevoie de zece zile de spitalizare.

Procurorul oradean Alexandru Lele, suspendat din functie de cinci ani sub acuzatii de coruptie, a fost implicat, luni la amiaza, intr-o bataie violenta cu Radu Pentie, un cunoscut om de afaceri oradean, membru PD si producator de ape minerale. Potrivit unor martori oculari, incidentul a avut loc in apropierea restaurantului omului de afaceri, din centrul Oradei, unde se afla atit biroul lui Radu Pentie, cit si redactia publicatiei la care lucreaza Lele. Cei doi s-au intilnit pe o scara comuna a imobilului, unde au avut o discutie acida. Pentie a declarat pentru MEDIAFAX ca l-a abordat pe Lele intrebindu-l daca mai scrie despre el „la jegul ala de ziar", la care procurorul ar fi reactionat injurindu-l de mama si lovindu-l cu pumnul in fata. „Atunci am reactionat, am dat si eu si l-am imobilizat la sol. A inceput sa urle si a vrut sa ma muste de miini si sa ma loveasca cu picioarele", a povestit Radu Pentie, care sustine ca incidentul s-a petrecut sub privirea mai multor angajati ai sai. Cei doi au fost despartiti de persoane din restaurant, alertate de strigatele lor. Au coborit si doi ziaristi, un fotograf si un reporter, moment in care Lele s-a smucit din miinile celui care-l imobiliza si a urcat scarile spre biroul lui.

Pentie sustine ca a chemat politia la fata locului, dar nu a mai asteptat sosirea echipajului, deoarece s-a dus la medicul legist, el primind un certificat ce atesta ca are nevoie de cel putin zece zile de ingrijiri medicale. De cealalta parte, Alexandru Lele, care avea multiple lovituri la fata si era plin de singe, a fost preluat de un echipaj al Ambulantei si transportat la Spitalul Judetean din Oradea, la Sectia de Chirurgie.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, procurorul suspendat a spus ca se afla intr-o situatie in care nu poate vorbi. Potrivit procurorului Dorel Motiu, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Bihor, Alexandru Lele a facut o sesizare telefonica la institutia respectiva. „A fost o sesizare telefonica la Parchetul nostru, din partea domnului Lele, in calitate de victima, iar plingerea este pentru lovire", a declarat procurorul Dorel Motiu. (B.P.)