Pretul titeiului ar putea creste cu 15-20 dolari pe baril Pretul titeiului ar putea creste, in urmatorii ani, cu 15-20 dolari pe baril, avand in vedere climatul politic din Iran si Irak, iar piata romaneasca nu poate face abstractie de ce se int

Pretul titeiului ar putea creste cu 15-20 dolari pe baril Pretul titeiului ar putea creste, in urmatorii ani, cu 15-20 dolari pe baril, avand in vedere climatul politic din Iran si Irak, iar piata romaneasca nu poate face abstractie de ce se intampla la nivel international, a declarat directorul general executiv adjunct al Petrom, Werner Schinhan. "Este foarte dificil sa previzionam o evolutie a pretului titeiului pe piata internationala. Cred insa ca, avand in vedere contextul politic din Iran si Irak, pretul titeiului ar putea sa creasca, in urmatorii ani, cu 15-20 de dolari pe baril", a spus Schinhan la o intalnire cu oamenii de afaceri austrieci. (Mediafax) SIF Moldova vrea majorare cu actiuni gratuite Consiliul de Administratie (CA) al SIF Moldova vrea sa convoace, anul viitor, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), pentru majorarea capitalului social prin acordarea de actiuni gratuite si modificarea actului constitutiv, in sensul flexibilizarii conditiilor de cvorum. CA a analizat variantele de majorare a capitalului si sustine un proiect combinat, care sa includa si distributia de actiuni gratuite in contul dividendelor, a declarat, ieri, presedintele societatii de investitii financiare, Sorin Turtoescu. El a adaugat ca SIF Moldova a analizat, in ultimii trei ani, posibilitatea majorarii capitalului prin acordarea de titluri gratuite. (Mediafax)

Romania locul IV la cresterea comenzilor noi Romania se afla pe pozitia a patra in randul statelor din Uniunea Europeana in privinta ritmului de crestere a valorii comenzilor industriale, cu un avans in luna august de 19,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, Eurostat. Polonia s-a mentinut in august lider al clasamentului, cu o crestere puternica de 81,5%, dupa avansul de 63,4% inregistrat in iulie, urmata de Ungaria - 33,3% si Lituania - 28,2%. Comenzile industriale din zona euro au urcat in august cu 5,1%, fata de intervalul similar din 2006, dupa scaderea de 4% consemnata cu o luna in urma. (Mediafax)

Primii 40 km din autostrada Bechtel, in 2008 Compania americana Bechtel va reusi sa finalizeze, in octombrie 2008, primii 40 km din autostostrada Brasov - Bors, intre Campia Turzii-Cluj Vest, a declarat directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Mihai Grecu. "Termenul contractual prevede data finalizarii tronsonului Campia Turzii - Cluj Vest in februarie 2010, insa am reusit sa negociem cu reprezentantii Bechtel astfel incat in octombrie 2008 se vor deschide primii 40 km. Am grabit procedurile legate de exproprieri, ceea ce a a ajutat la cresterea ritmului de munca", a explicat directorul CNADNR, Mihai Grecu. (NewsIn)

Afaceri in crestere pentru MedLife Operatorul de servicii medicale MedLife estimeaza pentru 2007 o crestere cu 50% a cifrei de afaceri, pana la 16 milioane de dolari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.