Protestul politistilor a fost stricat de ploaie, de proba anuala de trageri si de presiunea angajatilor de la fostul „doi si-un sfert", spune presedintele Pro Lex.

Peste 150 de politisti au fluierat, au aplaudat si au manifestat ieri in fata noului sediu al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), in timpul primului protest de acest gen din tara noastra. Sindicatul Politistilor si Vamesilor Pro Lex a anuntat inca de vineri prezenta la manifestare a peste 500 de politisti, insa presedintele sindicatului spune ca mitingul a fost boicotat, intrucit politistii din vreo cinci judete si din Bucuresti au fost obligati sa participe la tragerile anuale, in urma carora sint evaluati. Tot ieri, prin portavoce, Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Pro Lex, a spus ca foarte multi politisti au simtit ieri presiunea angajatilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), care au incercat sa-i convinga ca nu este tocmai bine sa participe la miting. Principalele revendicari au fost reglementarea Statutului politistului si protectia acestuia.

Vasile Lincu a declarat pentru Cotidianul ca reprezentantii MIRA au promis ca vor da sindicatului proiecte pentru modificarea Statutului politistului si ca, pentru protectia politistilor, se vor studia mai multe legi din diverse tari pentru a se lua o masura in acest sens.