Se sapa dupa Elodia ca la Rosia Montana. Astazi, prin araturile, livezile si via lui socru-su. Saptamanal, pe toate traseele turistice se gasesc saci burdusiti cu vechituri, care nu mai trebuie trimise la analize, fiindca oricum sunt ale lui Cioaca.

Daca incercam si pe Valea Prahovei, de la Comarnic la Sinaia, vom reusi salubrizarea la care visam de zeci de ani. In curand, dosarul de crima va lua drumul caselor de filme. Cioaca e ofertat ca manechin, iar pe Elodia o asteapta pana si Lazarov.

Impatimitii de cinemateca isi amintesc de Noptile Cabiriei, al lui Fellini. Ei, bine, Noptile Elodiei facut de Zinca ar arunca in aer piscurile ratingurilor mondiale. Daca politicienii au divizat populatia in doua, Elodia a rupt-o-n patru, sase, opt etc.

Atata timp cat prin coclaurile, padurile si vaile patriei se mai gasesc saci menajeri cu uniforme de politisti, poze de-ale Elodiei si sange din sangele ei, cateva adevaruri trebuie spuse. Cioaca si Elodia au inviorat atmosfera intr-o Romanie amortita. Pensionarele telefoneaza in creierii noptii pe unde apuca si povestesc cu vie emotie cum au vazut-o prin Sighisoara, Sibiu sau Obor. Intr-un BMW rosu.

Ieri seara, o doamna cu experienta de-o viata ca asistenta sociala jura ca a intalnit-o prin preajma Piatei Delfinului. Era intr-un taior negru, clasic si avea ochelari de soare. Ochelarii de soare enormi, care au innebunit natiunea si l-au scos din minti pe sepepistul ala dur, care nu crede in love si in sms-uri. In ciuda prezentei acestor ochelari, doamna i-a citit in priviri, ca intr-o carte deschisa, iubirea, dezorientarea si credinta adanca.

Cat despre Cioaca, marturisim ca ni l-am fi dorit un fel de Vitoria Lipan, in stare sa bata coclaurile dupa Elodia pana la uitarea de sine, la concurenta cu procurorul Marius Iacob. In realitate, Cioaca o flendureste dintr-un concediu in altul. E descurajat, dezamagit si mesteca guma spre disperarea profesorului Butoi. Nu mai crede in viata-viitor-neveste. Si-n avocate. De aia si-a luat un avocat. Avocatul care a reusit sa-l faca sa dezvaluie, invariabil, o singura chestie: "Nu stiu nimic". Ati mai intalnit dumneavoastra politist capabil sa recunoasca atat de sincer ca habar n-are de nimic?

In sfarsit, constatam cu bucurie ca ne apropiem de sarbatorile sfarsitului de an, contribuind entuziasti la scrierea celei mai tari legende a poporului roman de la Miorita incoace. Mai tare si ca Mesterul Manole. Chiar asa, in zidurile blocului din Brasov ati incercat?