Procurorul Marian Sintion, consilierul ministrului Internelor si fost sef al Directiei de Anticoruptie din MIRA, a depus ieri cinci cereri, la diverse institutii, pentru a afla cine l-a filat timp de doua zile.

Procurorul Marian Sintion (foto), consilierul ministrului de Interne, Cristian David, a depus ieri patru cereri: la Directia de Informatii a Armatei (DGIA), la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), la Serviciul de Informatii Externe (SIE) si la Serviciul Roman de Informatii (SRI), dar si o plingere la Parchetul General. Prin acestea, Sintion cerea identificarea persoanelor care in zilele de joi si vineri a.c. l-au urmarit in Bucuresti si motivul pentru care acestea au facut-o. „Am constatat ca subsemnatul sint supus unei supravegheri operative de proportii constind in activitati de filaj si de interceptare video, supraveghere care a culminat in datele de 24 si 25 octombrie 2007 prin manifestari specifice, insa de o evidenta iesita din comun si beneficiind de un suport logistic considerabil, situatie de natura a intimida orice cetatean de buna-credinta (…)", scrie in plingerea formulata la Parchet Marian Sintion.

Consilierul ministrului Cristian David a declarat pentru Cotidianul ca, desi lucreaza in MIRA, nu a avut puterea sa verifice numerele celor opt masini care l-au urmarit, plus unul de la o motocicleta, intrucit seful de la Circulatie i-a spus ca poate face acest lucru numai cu aprobare de la ministru. Mai mult, Sintion isi aminteste ca, in luna martie a acestui an, cind a mai trecut printr-un filaj tot atit de agresiv, a sunat la politie sa ceara ajutor, dar fara rezultat. „Mi s-a spus atunci ca nu au masina sa imi trimita sa vada care este situatia", a mai declarat Sintion. Acesta mai explica in declaratia adresata Parchetului ca nu are cunostinta de existenta vreunor actiuni operative dispuse impotriva sa si considera ca supravegherea si interceptarea au fost facute cu incalcarea dispozitiilor legale „reprezentind un abuz al celor care au dispus si au avizat operatiunea".

In editia de ieri, „Jurnalul National" a publicat un grupaj de fotografii cu o parte dintre mijloacele de transport despre care Marian Sintion afirma ca il fileaza.

Numere pe urme Pentru un punct de pornire concret in plingerea formulata, Sintion a pus la dispozitie numerele de inmatriculare ale mijloacelor de transport care considera ca l-au urmarit: B 95 SVD Hyundai argintiu; B 49 ELU Ford Focus culoare albastru deschis; B 64 SGT Skoda Octavia model nou gri, geamuri fumurii; B 39 EGE Skoda Octavia model vechi gri; B 32 ZCG Cielo argintie; B 96 NVG Renault; B 49 FJG Ford Focus culoare argintie; B 89 VCC motocicleta; PH 43 LHF motocicleta.