Romanul pe care Cotidianul vi-l ofera miine a fost ecranizat respectind litera cartii. Autorul adaptarii din 1987 este regizorul Pat O’Connor.

Dintre romanele scrise de J.L. Carr, doua au fost ecranizate, regizorii respectind destul de fidel, in ambele cazuri, linia narativa conceputa de prozator. „A Month in the Country" a devenit astfel subiectul unui film omonim, in regia irlandezului Pat O’Connor. Regizorul este cunoscut indeosebi pentru productii precum „Sweet November" (2001), cu Keanu Reeves si Charlize Theron in rolurile principale, si „Dancing At Lughnasa" (1998) cu o distributie care ii include pe Meryl Streep si Michael Gambon.

In „A Month in the Country", difuzat pentru prima data in 1988, sint distribuiti in rolurile principale popularii actori Colin Firth, care il interpreteaza pe restauratorul Tom Birkin, si Kenneth Branagh, in rolul lui Moon, tinar veteran de razboi. Scenariul adaptarii ii apartine lui Simon Gray, care a fost nominalizat in 1991 la BAFTA TV Award pentru Cea mai buna drama. Criticul de film Janet Maslin de la „New York Times" apreciaza fidelitatea filmului fata de romanul lui J.L. Carr si jocul actorilor Patrick Malahide, in rolul preotului Keach, si Natasha Richardson, care o interpreteaza pe nurlia sotie a preotului. Ca si J.L. Carr in romanul sau, regizorul Pat O’Connor este preocupat in special de detalii marunte care, pe parcurs, releva trasaturi ale personajelor.

Actiunea filmului, la fel ca in roman, nu are conflicte puternice, cu exceptia rivalitatii masculine dintre preot si mai tinarul Tom Birkin si a atractiei neconsumate in fapt dintre acelasi restaurator si Alice Keach. Viata rustica, fundalul peste care se desfasoara trama filmului, este surprinsa de-a lungul filmului in variate scene, Pat O’Connor propunindu-si sa transmita mesajul care l-a preocupat pe J.L. Carr in romanul sau: ritmurile simple ale vietii marunte si rurale sint mai relevante pentru umanitate decit succesiunea evenimentelor politico-militare.

„A Day in the Summer" este cel de-al doilea roman al lui J.L. Carr ecranizat pina in prezent. Productia, britanica de data aceasta, a fost regizata de Bob Mahoney si lansata in 1989, avind o distributie din care fac parte Peter Egan, Jack Shepherd, John Sessions, Jill Bennett, si Ian Carmichel. Scenariul, care urmeaza, ca si in celalalt caz, liniile principale ale tramei romanului, este scris de Alan Plater, un scenarist multipremiat.