GRIPA. Medicii estimeaza ca, in sezonul 2007-2008, ar putea fi inregistrate mai multe cazuri de gripa, intrucat oamenii au imunitate scazuta fata de noua tulpina, "Solomon Islanda", care a circulat in timpul verii in emisfera australa. Vaccinul antig
GRIPA. Medicii estimeaza ca, in sezonul 2007-2008, ar putea fi inregistrate mai multe cazuri de gripa, intrucat oamenii au imunitate scazuta fata de noua tulpina, "Solomon Islanda", care a circulat in timpul verii in emisfera australa. Vaccinul antigripal recomandat de Orga­ni­za­tia Mondiala a Sanatatii pentru sezonul 2007-2008 are insa in compozitie aceasta tulpina noua.   PERICOL. Peste 8.200 de elevi au fost depistati cu paduchi, raie si alte boli transmisibile in urma controalelor epidemiologice efectuate la inceputul acestui an scolar. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii Publice, 825 de copii au fost gasiti cu scabie, peste 2.000 cu micoze, iar peste 300 de copii au fost des­coperiti cu boli diareice acute.   BOLI. Sistemele de ventilatie utilizate pentru aerisirea si in­cal­zirea inca­perilor favorizeaza transmiterea microbilor. Astfel, aerul conditionat pus in func­tiune si in sezonul rece facili­teaza raspandirea virusurilor care provoaca virozele de sezon. Specialistii recomanda ca masura de preventie cu­ra­tarea periodica a filtrelor din aparatele de ventilatie, cu atat mai mult cu cat ele au fost intens folosite in perioadele caniculare. Potrivit medicilor, in sezonul virozelor, pericolul este cu atat mai mare in birourile in care lucreaza mai multe persoane. Pe seama ventilatiei artificiale pot fi puse ra­celile, rujeola, traheo-bronsitele sau laringitele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.