Procurorul Gheorghe Mocuta, cel care a cerut in 2000 urmarirea penala a lui Traian Basescu in dosarul Flota, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit ieri, la propunerea minis
Procurorul Gheorghe Mocuta, cel care a cerut in 2000 urmarirea penala a lui Traian Basescu in dosarul Flota, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit ieri, la propunerea ministrului Tudor Chiuariu, pe procurorul Gheorghe Mocuta in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei (MJ). Mocuta va coordona Directia pentru Relatia cu Ministerul Public si de Prevenire a Criminalitatii si Coruptiei, Directia Resurse Umane si Relatia cu Consiliul Superior al Magistraturii si institutiile aflate in subordinea MJ - Administratia Nationala a Penitenciarelor si Institutul National de Expertize Criminalistice. El a devenit ieri al treilea secretar de stat in MJ, celelalte doua posturi fiind ocupate de Peter Zsuzsanna si de Kibedi Katalin.

Gheorghe Mocuta a mai ocupat functia de secretar de stat in MJ in timpul ministeriatului lui Valeriu Stoica din guvernarea CDR. In timp ce asigura interimatul in locul lui Stoica, in iulie 2000, el a solicitat Camerei Deputatilor avizul pentru declansarea urmaririi penale a fostului ministru al Transporturilor Traian Basescu, in dosarul Flota, care privea vinzarea subevaluata a 15 nave ale companiei Petromin. In septembrie 2000, cind a revenit din concediu, fostul ministru Valeriu Stoica a retras cererea de avizare a urmaririi penale a lui Basescu. Gheorghe Mocuta a fost unul dintre procurorii care au decis, in 1999, arestarea lui Miron Cozma.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.