Mirajul Stelei a mai apropiat de esafod o legenda. Ceasul lui Lacatus a inceput sa ticaie deja.

C iudat sentiment trebuie sa-l incerce acum pe cel care de un sfert de secol e emblema Stelei. E ca si cum ar bea o cupa de cucuta si astea
Mirajul Stelei a mai apropiat de esafod o legenda. Ceasul lui Lacatus a inceput sa ticaie deja.

C iudat sentiment trebuie sa-l incerce acum pe cel care de un sfert de secol e emblema Stelei. E ca si cum ar bea o cupa de cucuta si asteapta sa vada doar dupa cit timp isi va face efectul. Becali e la al patrulea antrenor in patru luni si nu e nici un semn ca a invatat ceva. Cu un ochi pe sondajele politice si cu altul pe clasament, finantatorul a hotarit sa mai consume un simbol. Nici nu se va usca bine cerneala pe contractul de antrenor - daca mai exista asa ceva in secretariatul clubului din Ghencea -, ca vor incepe iscodelile presei despre imixtiunea la echipa a stapinului din Pipera. Cu mina la chimir si cu zimbetul pe buze, Becali va vorbi mai intii in doi peri si apoi accentuat despre cine-i stapin si cine doar se supune. Spre deosebire de incrincenatul Hagi, Lacatus are un simt al umorului care il va salva o vreme. Si de siciiala ziaristilor, si de brutalitatea verbala a patronului. S-ar putea ca tot o vreme, la inceput, cei doi sa fie chiar prieteni. Fie si numai pentru ca au un neprieten comun acum: pe MM Stoica. Cel care, la precedenta incercare a finantatorului de a-l purta la butoniera, in vazul galeriei, pe fostul numar sapte de la Sevilla, a aranjat indepartarea vitezistului in mare graba. Erau si asa doua sabii tari in aceeasi teaca pentru a mai incapea si-o a treia. Atunci, de dragul Stelei, Laca a acceptat si costumul pentru citeva luni, visind probabil in secret ca-l va schimba pe treningul antrenorului. Nu s-a intimplat atunci, dar se intimpla acum. Acum, cind pare ca-i mai rau ca niciodata in ultimii cinci ani. Lotul e jalnic. Numeric si valoric nu e lot de primele trei din campionatul intern, ce sa mai vorbim despre Europa? Dintre cei doi lideri din teren, unul e cazut in misiune de mult timp - Radoi, iar celalalt - Dica - are un dor de duca de nu cred ca-l apuca returul in ros-albastru. Neaga a terminat benzina sud-coreeana si nu joaca oricum mai nimic, iar noul favorit al coroanei, Surdu, nu pare sa fie mai mult decit arata. De altfel, in ultimul timp la Steaua nu a mai aparut vreun fotbalist de perspectiva. Din contra, pe tot ce s-a batut moneda de valoare nu s-au dovedit a fi decit capriciile patronului. Vali Badea, Croitoru, Gurita, Badoi, Rada - toti oamenii Presedintelui - sint acum in afara gratiei jocului. Singur, Zapata e mult peste valoarea trupei si parca-i un blestem ca atunci cind echipa juca era Carlos calciiul lui Ahile, iar acum portarul e aproape singura certitudine din teren! Precum Hagi si Lacatus merita sansa bancii in Ghencea. Ceea ce este trist insa e ca amindoi au primit-o doar inghesuiti de incarcatul program electoral al PNG.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.