Scenariul filmului a fost scris de John W. Cunningham si Carl Foreman si este bazat pe povestirea „The Tin Star“ (Steaua de tinichea, n.r.). Ideea de a lasa proiectul pe mainile regizorului Fred Zinnermann a fost una controversata, pentr
Scenariul filmului a fost scris de John W. Cunningham si Carl Foreman si este bazat pe povestirea „The Tin Star“ (Steaua de tinichea, n.r.). Ideea de a lasa proiectul pe mainile regizorului Fred Zinnermann a fost una controversata, pentru ca producatorii nu erau siguri ca un evreu austriac poate surprinde chintesenta genului tipic american: westernul. Insa, pentru ca in copilarie Zinnermann a indragit cartile lui Karl May, putea spune ca stie pe ce „taram“ se avanta. Si intr-adevar, i-a reusit. Cat despre scriitorul Carl Foreman, care era si producator al filmului, acesta nu a mai aparut pe generic si nici nu si-a luat banii, din cauza ca a fost trecut pe lista neagra (ce curpindea nume ale artistilor care simpatizau cu comunismul). Filmul a primit un statut de simbol, fiind cel mai „cerut“ de presedintii americani.

Legiuitorulnu reuseste sa atraga pe nimeni de partea sa
Intr-o dimineata de duminica, in linistitul orasel Hadleyville din New Mexico, seriful Will Kane (Gary Cooper) se pregateste sa se casatoreasca cu o quakera pe nume Amy (Grace Kelly). Vestea ca Frank Miller (Ian McDonald) &nd ash; psihopatul pe care Kane il arestase cu ceva vreme in urma - a fost gratiat si trebuie sa soseasca cu trenul de amiaza, ii da planurile peste cap. In timp ce maleficii complici ai lui Miller trandavesc in jurul garii, asteptandu-si „capetenia“, seriful cauta ajutor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.