Durerile lombare, reumatismale sau cele cauzate de osteoporoza pot fi tratate cu ajutorul imbracamintii terapeutice, bazate pe metaloterapie.Imbracamintea terapeutica
actioneaza pe baza de caldura Textilele terapeutice Texenergy, create in Italia, vor ajunge si pe piata din Romania incepind cu 10 noiembrie 2007. Cotiere, genunchiere, glezniere, sosete sau manusi, fese elastice, centuri lombare sau pantaloni colanti, toate acestea sint utile in tratamentul afectiunilor ortopedice si reumatismale, in special, dar si in prevenirea osteoporozei, in remodelarea corporala prin reducerea celulitei si a tesutului adipos. „Un numar din ce in ce mai mare de romani se confrunta cu problema articulatiilor dureroase, a durerilor de spate sau cu problema circulatiei venoase deficitare. In aceste conditii, necesitatea unor produse de acest tip este o solutie bine venita, datorita eficacitatii demonstrate si a unui tratament usor de aplicat", explica Daniel Popescu, specialist in osteoporoza. Tesaturile Texenergy sint realizate dintr-un material special, alcatuit din microfibre elastice, intretesute de cupru, zinc si siliciu. „Ea actioneaza pe principiul metaloterapiei, adica al efectului mineralelor, folosind proprietatile acestora pentru crearea unui microcimp energetic, activind procesele intracelulare la nivelul tesuturilor", explica Doina Elena Manolea, doctor in medicina complementara.

Astfel de produse sint recomandate celor care sufera de artroza, osteoporoza, reumatism, dureri ale coloanei vertebrale sau sportivilor de performanta. „Cei care sufera de edeme, afectiuni pelviene inflamatorii (anexite) sau femeile care doresc sa se refaca rapid dupa nastere sau sa scape de celulita vor putea beneficia de efectele lor terapeutice prin purtarea hainelor timp de 8 ore zilnic", spune Alexandru Ulici, medic ortoped. Pot fi folosite de cei care sustin un efort fizic intens, compozitia speciala a texturii produselor avind capacitatea de a elimina compusii toxici metabolizati dupa efort. Hainele Texenergy nu sint recomandate femeilor gravide.

Produsele vor putea fi achizitionate din farmacii, din centrele de fitness, din cluburile sportive sau din centrele de medicina a muncii. Preturile pornesc de la aproximativ 6 euro pentru o pereche de sosete si ajung la 170 de euro pentru o pereche de pantaloni cu talie obisnuita.

Preturile produselor Texenergy, pe www.cotidianul.ro/select