Grupul energetic italian Enel vrea sa obtina toate aprobarile pentru construirea unui terminal de gaze naturale lichefiate in Sicilia, in primul trimestru al anului viitor, mai tarziu decat termenul prevazut initial, transmite Reuters, citat de Media
Grupul energetic italian Enel vrea sa obtina toate aprobarile pentru construirea unui terminal de gaze naturale lichefiate in Sicilia, in primul trimestru al anului viitor, mai tarziu decat termenul prevazut initial, transmite Reuters, citat de Mediafax. Enel, cel mai mare grup italian de utilitati, a inceput in 2004 procedurile pentru autorizarea lucrarilor, iar conducerea spera ca aprobarile sa fie obtinute pana la sfarsitul acestui an.
In Italia exista un singur terminal de gaze lichefiate, construit in anii '70. Prin construirea noului terminal, Italia ar putea sa reduca dependenta fata de Rusia si Algeria prin diversificarea furnizorilor de gaze mai ales din cauza faptului ca importa aproape 85% din gazele naturale necesare consumului intern.
Noul terminal, care va fi construit in Porto Empedocle, va avea o capacitate de opt miliarde de metri cubi. Procesul de autorizare a marilor proiecte industriale in Italia este lent, intrucat necesita acordul autoritatilor locale, precum si al Ministerului Mediului si cel al Industriei.
Guvernul italian a suspendat un permis anterior acordat grupului britanic BG pentru construirea unui alt terminal de gaze lichefiate in Portul Brindisi. Alte cateva proiecte in domeniu au fost amanate timp de mai multi ani.
Grupul Enel intentioneaza totusi sa inceapa anul viitor lucrarile la acest proiect, de 600 de milioane de euro, si sa lanseze productia in 2011. Cea mai mare parte a gazelor care vor alimenta terminalul vor proveni din Nigeria, conform contractelor pe termen lung existente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.