Nicolae Dobrin a primit ieri, pentru ultima data, ovatii la scena deschisa. Pe o ploaie mocaneasca, "Printul din Trivale" a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni, care l-au aplaudat in picioare pe cel care le-a fermecat tineretea cu driblin
Nicolae Dobrin a primit ieri, pentru ultima data, ovatii la scena deschisa. Pe o ploaie mocaneasca, "Printul din Trivale" a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni, care l-au aplaudat in picioare pe cel care le-a fermecat tineretea cu driblingurile si cu golurile sale. Decedat vineri, la varsta de 60 de ani, in urma unui cancer pulmonar, Nicolae Dobrin a fost inmormantat ieri cu onoruri militare la Cimitirul "Sfantu Gheorghe", din Pitesti, dupa o slujba care a avut loc pe stadionul care ii poarta numele de acum patru ani.
Trupul neinsufletit al lui Nicolae Dobrin a stat aproape trei zile in loja arenei pitestene si doar ieri, pentru 30 de minute, a fost in capela cimitirului, unde nu au avut acces decat rudele si apropiatii, pentru a-si lua ramas bun de la fostul mare fotbalist. Ceremonia funerara a inceput dimineata, la ora 10.30, la stadionul care ii poarta numele, dar ploaia rece si deasa a facut ca slujba sa se tina in loja, si nu pe teren, asa cum era prevazut. Unul dintre multele momente emotionate ale zilei a fost depunerea sicriului la centrul terenului, in timp ce naistul Gheorghe Zamfir interpreta o versiune sfasietoare a piesei "Ave Maria". Miile de oameni aflati in tribunele arenei care a fost vrajita ani de-a randul de magia lui Dobrin l-au aplaudat minute in sir in picioare, pista de atletism se transformase intr-o mare de flori, coroane si lumanari aprinse in memoria sa. A urmat slujba oficiata de un sobor de 20 de preoti, in frunte cu Episcopul Calinic al Argesului si Muscelului, apoi Florin Halagian (fost antrenor al "Gascanului"), Constantin Carstea (fost coleg de echipa), poetul si senatorul Adrian Paunescu si primarul pitestean Tudor Pendiuc au rostit discursuri de ramas bun. La ceremonia funerara au fost prezenti, printre altii, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, fostul ministru de Finante Florin Georgescu, si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, dar si multi oameni din fotbal. Convoiul funerar a facut apoi turul de onoare al stadionului, sicriul cu trupul neinsufletit al fostului international fiind purtat pe brate de militari, in aplauzele a mii de oameni care au scandat: "Nu te vom uita niciodata!", "Te vom iubi mereu". Pe gardurile stadionului erau lipite pancarte pe care se putea citi: "Si zeii sunt muritori", "Si cerul plange dupa tine", "Doua titluri castigate de tine, urmatoarele vor fi pentru tine", "De-acum jucam in zece, Dobrin a parasit terenul", "Idol divin, Dobrin". Sicriul a fost asezat apoi intr-o masina mortuara si a fost dus la Capela cimitirului "Sfantul Gheorghe", iar apoi la cimitirul militar, unde a avut loc inmormantarea cu onoruri militare. Coborarea in groapa a fostului mare fotbalist a fost insotita de cantecele neobosite ale galeriei pitestene, dar si de salvele de tun trase de militarii care l-au condus pe Nicolae Dobrin pe ultimul drum. "Gascanul" a avut alaturi o minge si o fotografie de-a sa, iar sicriul a fost invelit in steagul tricolor si in cel al lui FC Arges. Dupa inmormantare, toti cei care l-au cunoscut si indragit pe Nicolae Dobrin au fost invitati la parastasul de la restaurantul "Muntenia".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.