Deputatul PRM Marcu Tudor a trimis o solicitare catre Biroul Permanent al Senatului, pentru sesizarea Comisiei juridice si de disciplina, acuzandu-l pe senatorul PSD Mihail Popescu, ca  l-a facut "idiot, imbecil, nenorocit, cretin".
<
Deputatul PRM Marcu Tudor a trimis o solicitare catre Biroul Permanent al Senatului, pentru sesizarea Comisiei juridice si de disciplina, acuzandu-l pe senatorul PSD Mihail Popescu, ca  l-a facut "idiot, imbecil, nenorocit, cretin".

Marcu Tudor arata in solicitarea adresata Biroului Permanent al Senatului ca a fost jignit de catre senatorul PSD Mihail Popescu cu ocazia participarii celor doi parlamentari in delegatia Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO din Islanda, de la inceputul lunii octombrie.

Deputatul PRM se plange ca social-democratul s-a lansat intr-o serie de aprecieri si acuze la adresa sa, a PRM si a presedintelui PRM, pe care i-a criticat pentru contributia la alegerea actualului sef al statului, Traian Basescu.

"Acuzele acestuia, indiferent de replicile mele si ale celorlalti membri ai delegatiei romane, care asistasera la aberatiile senatorului Popesu, se acutizau permanent, ajungand ca acesta sa tipe direct, necontrolat si neintrerupt, chiar daca l-am rugat sa inceteze discutia sau sa vorbim despre alte subiecte. Intr-un final, senatorul PSD a derapat complet si a inceput sa ma insulte si sa-mi aduca injurii afirmand: «esti un idiot», «esti un imbecil, un nenorocit, un cretin, esti un nimeni, nu esti bun de nimic, toata cariera ta e zero, nici macar studii nu ai...», afirmand despre el ca este «militar si inginer si ca a condus Armata tarii», spre deosebire de mine, care nu am condus nimic si nu am facut nimic toata viata... etc, etc", se arata in solicitarea lui Marcu Tudor catre conducerea Senatului.

Potrivit deputatului PRM, la insistentele celorlalte persoane care se aflau de fata, Mihail Popescu l-ar fi invitat ca, daca e barbat, sa-l insulte si sa-l injure si el.

Marcu Tudor a enumerat in plangerea facuta catre Senat si martorii pe care i-a avut la disputa cu Mihai Popescu: senatorul PNL Mihail Lupoi, senatorul UDMR Verestoy Attila, cu sotia, si Ilie Ioan, membru al delegatiei, ca oficial din Senat, precum si alti doi sau trei parlamentari din delegatia romana, care jenati de ceea ce se intampla, au plecat intre timp.

Marcu Tudor anunta conducerea Senatului ca a demarat procedura de rigoare si isi va finaliza plangerile in doua procese in cadrul civil si penal impotriva lui Mihail Popescu.

"Sunt foarte mahnit, asa ceva nu mi s-a mai intamplat niciodata in viata, nici macar in cartierul bucurestean unde am copilarit, nu credeam ca voi trai asemenea momente de jignire incredibila si nemeritata, nu pot trece peste aceasta trauma si va rog, pe aceasta cale, sa faceti demersurile necesare pentru ca atitudinea senatorului PSD Mihail Popescu sa fie analizata in Biroul Permanent si in Comisia juridica a Senatului, pentru a preveni, prin masurile ce se vor lua, un astfel de comportament nedemn pentru un parlamentar si nemaiintalnit pana in prezent nici inainte si nici dupa evenimentele din decembrie 1989 la un militar de cariera", sustine Marcu Tudor.

Purtatorul de cuvant al Biroului Permanent al Senatului, chestorul Ioan Chelaru, a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca s-a luat act de aceasta solicitare scrisa venita din partea deputatului PRM Marcu Tudor, fiind trimisa spre analiza la Comisia juridica si de disciplina din Senat.

"Asteptam sa vedem decizia Comisiei juridice", a spus Ioan Chelaru, care a precizat ca, in opinia sa, acest incident nu trebuia sa se discute in sedinta Biroului Permanent al Senatului.Mediafax    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.